18 Haziran 2017 18:32

ABD, Rakka'nın güneyinde Suriye jetini düşürdü

ABD öncülüğündeki Koalisyon Suriye ordusuna ait savaş uçağını düşürdü. Koalisyon SDG'yi savunmak için uçağın düşürüldüğünü ifade etti.

Paylaş

Suriye ordusu, Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağının, ABD öncülüğündeki Koalisyon tarafından, Rakka yakınlarında düşürüldüğünü açıkladı. Pilotun kayıp olduğu duyuruldu.

Suriye ordusunun, Rakka'nın güneybatı kırsalında IŞİD'e karşı ilerleyişi sonrası, ordu birlikleri ile Suriye Demokratik Güçleri'nin karşı karşıya gelme riski doğmuştu.

Suriye ordusunun, SDG tarafından yolunun kesilmesi halinde SDG mevzilerini hedef alabileceği belirtiliyordu. Suriye ordusunun, böylesi bir hamleyi Deyrezzor hattına doğru ilerleyen güçlerinin engellenmesi olarak değerlendireceği aktarılıyordu. Bu riskin gündeme gelmesinden saatler sonra, ABD öncülüğündeki Koalisyon'un bir Suriye jetini düşürdüğü bilgisi geldi.

ABD: SDG'Yİ SAVUNMAK İÇİN DÜŞÜRDÜK

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye ordusuna ait savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Suriye ordusunun SDG'nin bulunduğu Tabka’nın güneyinde bulunan Jadin’e hava saldırısı düzenlediği, koalisyonun Rusya’dan saldırıyı ve provokasyonları durdurulmasını talep ettiği belirtildi.

Talebe rağmen saldırının sürdüğünü öne süren ABD öncülüğündeki koalisyon ortaklarını savunmak için Suriye ordusuna ait jeti düşürdüğünü açıkladı. Koalisyonun görevinin IŞİD’e karşı savaş olduğu belirtilen açıklamada “Koalisyon, Suriye rejimi, Rusya veya müttefikleri ile savaş halinde değildir ama herhangi bir tehdit halinde Koalisyon ve ortaklarını savunmakta tereddüt etmeyecektir” denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sur’da 19’uncu gününde de ‘yeryüzü sofrası’ kuruldu

SONRAKİ HABER

Fransa'da seçimin galibi Macron oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...