18 Haziran 2017 10:49

Suriye ordusu ile SDG, Rakka'da karşı karşıya gelebilir

Rakka'da Suriye ordusu, stratejik Resafa'ya doğru ilerlerken SDG de Tabka'nın güneyine yöneldi. İki gücün karşı karşıya gelme tehlikesi var.

Paylaş

Suriye ordusunun Rakka'nın güneybatı kırsalındaki ilerleyişi devam ederken, Suriye Demokratik Güçleri de Tabka'nın güneyine doğru operasyon başlattı. İki grubun karşı karşıya gelmesi anlamını taşıyan bu gelişmenin kritik sonuçları olabileceği vurgulanıyor.

Suriye ordusu bugün Rakka'nın güneybatı kırsalında 14 bölgede daha hakimiyeti sağladı ve stratejik Resafa'ya doğur ilerlemeye başladı.

Rakka kent merkezindeki operasyonlarının yanı sıra Tabka'nın güneyinde de harekete geçen Suriye Demokratik Güçler i ise bu hatta 3 noktada IŞİD'i püskürttü ve hakimiyet sağladı.

Al Masdar, SDG'nin güneye doğru inmesi halinde bu hamlenin Suriye ordusunun Deyrezzor'a ulaşma amacını kesme amacı taşıyacağını, bu yüzden Suriye ordusunun buradaki güçleri hedef alabileceğini duyurdu.

Bu hat üzerindeki Suriye ordusunun Deyrezzor yolunun kesilmesi, kritik bazı petrol sahalarının da SDG'nin eline geçmesi anlamına gelecek. (DIŞ HABERLER)

HARİTA: Twitter - @MIG29_

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetinde bilindik savunma: 'Aldattığını düşündüm'

SONRAKİ HABER

'Türkiye medyasında LGBTİ görünürlüğü yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...