Ege Üniversitesi, iftarın maliyetini işçiden çıkarıyor

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, iftar saatlerinde fazla mesai yaptırdığı işçilere mesai ücreti ödemiyor.

15 Haziran 2017 09:37
Paylaş

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, bütçe olmadığı gerekçesiyle iftar saatlerinde fazla mesai yaptırdığı işçilere mesai ücreti ödemiyor. 2018 yılı içerisinde yemekhaneleri özelleştirmeyi planlayan üniversite yönetimi, yemekhanelerde çalışan yaklaşık 120 işçiyi kapı önüne koymayı planlıyor.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, ramazan ayında kampüs içerisinde yer alan iki yemekhanesinde iftar saatinde öğrenciler için yemek çıkarıyor. Sabah 07.00’den akşam 22.30’a kadar çalışmak zorunda kalan işçilere bütçe olmadığı gerekçesiyle mesai ücretlerinin ödenmeyeceği bilgisi verildi. Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube’de örgütlü olan işçiler, dün akşam saatlerinde hem mesai ücretlerinin ödenmesi hem de 2018 yılında yemekhanelerin özelleştirilmesi planına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Kampüs içerisinde bulunan 1 Nolu yemekhane önünde toplanan işçiler sık sık, "Zafer direnen emekçinin olacak" ,"Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, 2016 yılında imzaladıkları toplu iş sözleşmesinde fazla mesai ve hafta tatilinde çalışılması durumunda mesai ücretlerinin ödeneceği belirlenmesine rağmen okul yönetiminin ödeme yapmadığını söyledi.  Köroğlu, işçilerin çalışma karşılığı fazla mesai ve haftalık tatil gibi hakları gününde ödenmediği sürece hiçbir işçinin mesaiye bırakılmayacağına vurgu yaptı.

'ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZÜ KULLANARAK SESİMİZİ DUYURACAĞIZ'

Asıl sorunlarının yemekhanelerinin özelleştirmek istenmesi olduğunu belirten Köroğlu, "Kurumsal diyalogdan yana sıkıntı çekiyoruz. Genel Sekreter Zafer Gücin görüşme taleplerimizi sürekli geri çeviriyor. Sene başından beri 7 tane daire başkanı değişti. Rektör değişti. Bir görüştüğümüzle bir daha görüşemiyoruz. Tek değişmeyen ve sıkıntılarımızla ilgili asıl yetkili genel sekreter ancak bizimle görüşmeye yanaşmıyor. Bu nedenle biz de örgütlü gücümüzü kullanarak sesimizi duyurma kararı aldık" dedi.

Okul yönetiminin, bütçe olmadığı gerekçesiyle mesai ücretlerinin ödenmeyeceğini söylendiğini hatırlatan Köroğlu, "Sorunlarımız çözülmediği sürece bu kabul edilemez. Yemeklerimizi bugün dağıtacağız, yarından itibaren dağıtmayacağız” diye konuştu. "Üniversitelerin iki önemli unsuru var, biri öğrenciler ikincisi işçiler. Atananlar gelip geçici" diyen Köroğlu, öğrenci konseyi ile iletişime geçtiklerini, öğrencilerin de konuya duyarsız kalmayacaklarını belirterek, sorunları çözülmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Altıparmak: Adaletsizliğin görünür kılınması gerekiyor

SONRAKİ HABER

İHD, Kılıçdaroğlu’ya başarılar diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa