İzmir'de adalet nöbeti: İktidara karşı birlikte mücadele

CHP’liler İzmir’de Büyükşehir Belediye Binası önünde toplanarak Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti.

15 Haziran 2017 09:10
Paylaş

CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine CHP’liler İzmir’de Büyükşehir Belediye Binası önünde toplandı.    

Yüzlerce kişinin katılarak, adalet talep ettiği eylemde konuşan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, AKP iktidarına karşı birlikte mücadelenin önemine vurgu yaparak, tutuklu bulunan Genel Başkanlar ve tüm milletvekillerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları eylemde yerini alırken, EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, HDP İl Başkanı Mahfuz Güleryüz ile ÖDP ve Halkevleri üyeleri de katılarak destek verdi. KESK’e ve DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları, yönetici ve üyeleri de alanda yer alırken, Emek ve Demokrasi Güçleri, “Faşizme karşı omuz omuza” yazılı pankart açtı. 

Alanda toplanan kitle, “Susma haykır diktaya hayır”, “Direne direne kazanacağız”, “AKP gidecek başka yolu yok” sloganları atarak, “Direne direne adalet istiyoruz”, “Adalet dağıtacak hâkim savcı aranıyor” dövizleri taşıdı. 

‘ADALET, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ’

CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı konuşmada, 16 Nisan’ı hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “Şu anda da burada hep birlikte adalet, hukuk ve parlamenterlerin özgürlüğünü istiyoruz. Halkın oyları ile parlamentoya girmiş, değerli siyasi partilerden seçilmiş milletvekillerimiz sözde suç işledikleri söylenip, sözde yargılanarak cezaevlerine konuluyor. Türkiye’de adalet, hukuk, demokrasi, özgürlük istiyoruz” dedi. 

Yaşananların herkesi rencide ettiğine dikkat çeken Güven, “Direne direne kazanacağız, haklarımızı alacağız. Buradan Genel Başkanımıza ve Ankara’daki bütün arkadaşlarımıza selamlarımızı ve desteğimizi iletiyoruz. Bu yürüyüş demokrasinin, adaletin zaferi ile sonuçlanacaktır” dedi.

GENEL BAŞKANLAR, MİLLETVEKİLLERİ SERBEST BIRAKILSIN

Hayır’ın bileşenlerinin alanda olduğunu belirten Güven, “Hepinize teşekkür ediyorum. İzmir referandumda direnişini gösterdi. Şimdi bunu devam ettirmekle görevliyiz. Birlikteliğimiz yol arkadaşlığımız, kardeşliğimiz devam edecek” dedi. 

Tutuklu bulunan Genel Başkanların, milletvekillerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Güven, “Enis Berberoğlu doğruları söylediği için tutuklandı. Bunun altında kalacaklar. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi. 

Eyleme katılan bazı CHP’liler, “Yürüyüş yok mu” diye bağırdı. Güven, programın görüşülmekte olduğunu, kesinleşince ilan edileceğini söyledi. 

İktidarın birçok kişiyi işinden, aşından ettiğini ifade eden Güven, “Bunların mutlaka hukuk önünde bir gün gereken cezayı almalarını sağlayacağız. Hayır Bloku olarak beraber yürüyeceğiz. Bu iktidarı alaşağı edeceğiz” dedi. 

Açıklama öncesinde Konak Meydanı’na çok sayıda çevik kuvvet ve özel tim yerleştirildiği görüldü. Vatandaşlar polislerin yanlarından geçerken, “Ne var da bu kadar toplandınız?” diye tepki gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Kürt işçiler neden lince maruz kalıyor?'

SONRAKİ HABER

Altıparmak: Adaletsizliğin görünür kılınması gerekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...