14 Haziran 2017 14:14

EMEP: Muhalif siyasete verilmiş bir ceza

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını değerlendiren EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ‘Muhalif siyasete verilmiş bir ceza’ dedi.

Paylaş

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını değerlendiren EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, hükümetin uzun süredir muhalefeti susturmaya yönelik politikalar izlediğini belirterek “Dokunulmazlıkların kaldırılması ile parlamento içi muhalefet susturulmak isteniyordu. Bu saldırı sırası HDP’den sonra CHP’ye gelmiş bulunuyor” dedi. 

Muhalefeti susturmakla da yetinmeyen hükümetin yargıyı da yürütmenin ve Saray’ın emrine verdiğini ifade eden Gürkan, “Bu son dönem yargı kararlarının hukuka uygun olmadığını biliyoruz. Kararlar yürütmenin ya da Cumhurbaşkanının mesajları doğrultusunda veriliyor. Berberoğlu’na verilen ceza, muhalif siyasete verilmiş bir cezanın yanı sıra halkın haber alma hakkına, basın özgürlüğüne de verilmiştir. Bu dönem iktidarın hızla faşizmi inşa ettiği bir dönemdir. Kararı da bu sürecin bir parçası olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu. 

Bir yandan da işçilerin kıdem tazminatının fona devredilerek gasbedilmek, kamu emekçilerinin iş güvencesinin yok edilmek istendiğini, grevlerin yasaklandığını, zeytinlikler başta olmak üzere doğa ve kültür alanlarının yağmaya açılmaya çalışıldığını hatırlatan Gürkan, “İktidar yağma ve sömürü düzeninin devam etmesi için baskı rejimini inşa ediyor. Milletvekillerinin tutuklanmasından tüm bu gelişmelere kadar yaşananları birbirinden bağımsız düşünemeyiz” dedi. 

İşçi sınıfının bu gelişmeleri kendine yakın gördüğü partiyle değil, kendi sınıf çıkarları üzerinden değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Gürkan, “Hükümetin işçi haklarına saldırılarına bakarak sınıfsal tutumun ortaya koymalıdır” dedi.

Bu siyasal gidişin sadece kazanılmış hakları gasbetmediğini, geleceğe de ipotek koyduğunu söyleyen Gürkan, “Emek, demokrasi güçleri, halk güçleri, barış güçleri ortak bir demokrasi mücadelesini yükseltmezse hükümet siyasal gericiliğini inşa edecek. Bu siyasal gericiliği durdurmanın yolu ortak demokrasi mücadelesinden geçmektedir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Tuğba Hezer'in milletvekilliği düşürülüyor

SONRAKİ HABER

Can Dündar: Berberoğlu yalnız bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...