13 Haziran 2017 08:48

Lisede karma eğitime son vermeye çalışan müdüre soruşturma

Konya'da Konevi Anadolu Lisesi'nde sınıfları 'kız-erkek' olarak ayıran müdür hakkında soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Konya Selçuklu Konevi Anadolu Lisesi Müdürü imzasıyla okulun internet sitesinde önümüzdeki eğitim-öğretim yılında  kız ve erkek öğrencilerin derslere ayrı sınıflarda devam edeceğine ilişkin yayınlanan ilan tepkiler üzerine kaldırıldı. Konuya ilişkin Eğitim Sen'in harekete geçerek yetkililerle görüşmesinin ardından Okul Müdürü Ö. Faruk Özarslan hakkında da soruşturma başlatıldı. 

Konya Selçuklu Konevi Anadolu Lisesi'nin internet sitesinde önümüzdeki eğitim öğretim yılında kız ve erkek öğrencilerin derslere ayrı sınıflarda devam edeceğine ilişkin duyurusu büyük tepki topladı. Okul Müdürü Ö.Faruk Özarslan imzalı mesajda "Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir" denilerek okulda karma eğitim karşıtı girişimde bulunuldu. Duyurunun ilanının hemen ardından harekete geçen Eğitim Sen Genel Merkezi Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya İl Milli Eğitim Müdürülüğü ile görüşerek okul müdürü hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Eğitim Sen'in girişimleri sonucu okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilerek, duyuru da okul sitesinden kaldırıldı.

'ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ AÇISINDAN SON DERECE TEHLİKELİ'

Eğitim Sen Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamada toplumda giderek derinleşen ve tehlikeli boyutlara ulaşan ayrışmaların eğitimin dini kurallara göre düzenlenmesiyle derinleştiği belirtildi. Açıklamada, yaşanan süreçten cesaret alanların Konya Selçuklu'da olduğu gibi laik-bilimsel eğitimin temel ilkelerinden "karma eğitimin kaldırılmasını" önerecek kadar ileri gidebildiğini gösterdiği ifade edildi. Çocukların eğitiminden ve kişisel gelişiminden endişe duyan hiç kimsenin ileriki yaşlarda kişilik sorunları ortaya çıkarabilecek böylesi uygulamaları kabul etmesininin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada,  karma eğitimin hedef haline getirilmesinin gerek eğitim sistemi gerekse çocukların gelişimi açısından son derece tehlikeli bir durum olduğunun altı çizildi. Açıklamada, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflarda okutulması için başlatılmak istenen uygulamanın ileride ayrı okullarda okutulmasının zeminini hazırlanmayacağı belirtilerek,  yaşanan tarışmaların utanç verici olduğu ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Bangladeş’te toprak kaymalarında 35 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta korucu cinayeti: 2 kişiyi öldürüp kaçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa