12 Haziran 2017 08:23

Yoğurt kürü nasıl yapılır?

Evde hijyenik koşullarda mayalanan yoğurtlar, hastalıklara şifa, dertlere deva özelliklere sahip.

Paylaş

Her evde sofraların baş tacı yoğurt, tüm dünyada sevilerek tüketilirken özelikle Doğu ülkeleri için vazgeçilmez besin kaynağıdır. Fabrikasyon ürünü hazır paket yoğurtlar o kadar olmasa da evde hijyenik koşullarda mayalanan yoğurtlar, hastalıklara şifa, dertlere deva özelliklere sahip. Sağlıklı beslenmek, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak isteyenlere her gün 1-2 kase yoğurt tüketilmesi önerilirken, elbette bunu yoğurdun zengin besleyicilik değerlerine bağlamaktalar. Özellikle C, B12 vitaminleri, demir, manganez, potasyum, sodyum, kalsiyum mineralleri ve Omega 4 yağları bakımından zengin olan yoğurt, başta kas ve iskelet sistemi olmak üzere tüm vücut sağlığı için çok önemlidir. İşte bu bakımdan yoğurdu her gün düzenli olarak tüketmek ve arada bir de, farklı besinlerle karıştırarak hazırlanan yoğurt kürleri ile şifa bulmak iyi olacaktır.

YOĞURT KÜRÜNÜN FAYDALARI

• Yağların daha kolay, hızlı yakılmasını sağlar.
• Bağırsakları temizlenmesine yardımcı olur.
• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Tatlı isteğini yatıştırır.
• Vücutta şişkinliğe yol açan ödemi attırır, toksinleri vücuttan uzaklaştırır. 

YOĞURT KÜRÜ TARİFLERİ

1.Limonlu yoğurt kürü

Yoğurt; zengin ve besleyici bir içeriğe sahip olduğundan limonun vitamin, mineral, antioksidan içerikleriyle bir araya geldiğinde sağlıklı ve etkili bir zayıflama kürü oluşuyor. Vücutta depolanan fazla yağın ve özellikle de karın, bel bölgesinde biriken yağların daha hızlı yakılabilmesi için limonlu yoğurt kürü öneriliyor. 
Bu kür için bir orta boy kase içine yarım limonu sıkın, 3 yemek kaşığı ev yoğurdu koyun ve yarım tatlı kaşığı pul biber ekleyip karıştırın. Her gece yatmadan önce bu karışımı tüketmeyi alışkanlık haline getirin. 
Limonlu yoğurt küründe pul biber yerine yine aynı miktarda zerdeçal ya da zencefil tozu da kullanılabilir. Bu kürün faydalarını görebilmek için en az 2 hafta boyunca uygulamanızı öneriyorum.  
Eğer basur sorununuz varsa, karışımda pul biber değil, zerdeçal veya zencefil kullanın.

2. Zencefilli, zerdeçallı yoğurt kürü

Orta boy bir kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı tarçın koyup iyice karıştırın. fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, bu kürü öğle ve akşam yemeklerinden yaklaşık 1 saat öncesinde aç karnına tüketin. Fakat içeriğinin çok güçlü olması dolayısıyla kürün her gün değil, 2 gün kullanıp 1 gün ara, sonrasında yeniden 2 gün kullanıp 1 gün ara vermek şeklinde uygulanması gerekiyor. Bu şekilde en az 2 hafta boyunca bu kürü uygulayarak istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

3. Maden sulu yoğurt kürü

Sade maden suyu, limon, nane ve yoğurt bunların her biri tek başına metabolizmayı hızlandırıcı ve yağları yakıcı etkiye sahip besin maddeleri. Bir de limonun, yoğurdun ve nanenin özellikle vücutta depolanan yağları yakma özelliği göz önünde bulundurulmalı. Eğer sorun, göbek bölgesindeki yağlanma ise maden sulu, limonlu, naneli yoğurt kürünü uygulamak gerekiyor. Zira bu kür ile bağırsaklar temizlenecek, metabolizma hızlanacak, var olan yağlar eriyecek, hatta vücudun yeni yağlar depolaması da engellenecek. Bunun için büyük bir su bardağının içine 1 şişe maden suyunu boşaltın, 1 çay bardağı ev yoğurdunu ekleyip iyice çırpın. Sonrasında içine 1 limonun suyunu sıkın, 1 çay kaşığı kuru nane ya da 7-8 yaprak taze nane ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kürün daha homojen bir kıvam almasını istiyorsanız blenderla yapmak çok daha iyi olur. Kürünüzü sabahları kahvaltıdan önce ve geceleri de yatmadan yarım saat öncesinde birer bardak için. 

YOĞURT KÜRÜ UYGULAYACAK OLANLARA ÖNERİLER

• Yoğurt kürünü uygulayacak olanların her hangi bir rahatsızlık durumunda öncelikle doktora danışmaları gerekiyor.
• Kürlerin içindeki her hangi bir besine karşı alerjisi ya da intoleransı olanların o kürü uygulamaları zararlıdır.
• Şimdiye kadar önerilen tüm zayıflamaya yardımcı kürlerde olduğu gibi bu kürleri uygulayarak zayıflamak isteyenler, kürlere ek olarak günde yaklaşık 2 buçuk litre su içmeli ve düzenli olarak egzersiz, yürüyüş yapmalıdır. 
• Kür hazırlayacağınız yoğurdun ev yoğurdu olması kesinlikle faydalarını ve etkisini artıracaktır. 

Kaynak: http://www.aysetolgaiyiyasam.com/yogurt-kuru-nasil-yapilir
 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Yılmaz: KYK ödemelerindeki değişikliğin sebebi ne?

SONRAKİ HABER

DİSK, İzmir'de kıdem için cuma günü iş bırakacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...