09 Haziran 2017 10:51

‘Kölelikten Filozofluğa Epiktetos' izleyici ile buluşacak

Filozof Epiktetos’un yaşamı anlatan 'Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos' adlı belgesel Medyascope.tv’de bugün izleyici ile buluşacak.

Paylaş

Antik Çağ’da, Anadolu coğrafyasında yaşamış  filozoflardan biri olan Epiktetos’un yaşamı ve öğretisini anlatan “Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos” adlı belgesel film, Medyascope.tv’de bugün izleyici ile buluşacak.

Yönetmeliğini Umut Hacıfevzioğlu’nun yaptığı, senaryosunu Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yazdığı, yapımcılığını Oruç Yurdaer ve Umut Hacıfevzioğlu’nun üstlendiği “Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos” belgesel filminin çekimleri Denizli’de gerçekleştirildi.

Belgesel, MS 55 yılında Hierapolis’te (Denizli/Pamukkale) dünyaya gelen Stoacı Filozof Epiktetos’un yaşamı ve öğretisini Hierapolis’in tarihiyle birlikte anlatıyor.

‘ANADOLU, KÜLTÜREL MİRASA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR’

Belgeselin Yapımcı ve Yönetmeni Umut Hacıfevzioğlu, konu hakkında görüşlerini şöyle dile getirdi: “Dünyada felsefenin ortaya çıktığı coğrafya antik Anadolu coğrafyasıdır. Anadolu, düşünce tarihi, felsefe tarihi bağlamında eşsiz bir kültürel mirasa ev sahipliği yapıyor. Epiktetos, Roma döneminde, bugünkü Pamukkale, o zamanki adıyla Hierapolis’te yaşamış, çağın egemen felsefe ekollerinden biri olan stoa felsefesinin iz bırakan düşünürlerinden biri. ‘Hierapolis antik kenti’ ise UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan önemli bir antik kent. Medyascope.tv’de yayına girecek olan belgeselimiz, gerek ülkemizin gerekse de Denizli’nin tanıtımına katkıda bulunacaktır”.

ARRİANUS’DAN EPİKTETOS

Belgeselde, Denizli Edebiyat Dostları Tiyatrosundan Oyuncu Süleyman Zencir, Filozof Epiktetos’u canlandırırken, Epiktetos’un görüşlerini kitaplaştıran öğrencisi Arrianus’u da Uğur Pişmanlık canlandırdı.

Yapımcı-Yönetmen Umut Hacıfevzioğlu ile belgeselin senaryosunu yazan Uğur Pişmanlık, daha önce de “Antik Çağ’da Tarsus ve Felsefe” ve “Assos’ta Felsefe” adlı belgesel filmi birlikte çekmişlerdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçiye 'yok' diyen otomotiv şirketleri 'ihracat şampiyonu'

SONRAKİ HABER

Patron Şener: Krizler geçici, yatırımlar kalıcı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...