09 Haziran 2017 08:30

Peker akademisyenleri tehdit davasına ikinci kez katılmadı

Barış Akademisyenlerini tehdit eden Sedat Peker ve avukatları tehdit suçundan 11 yıl hapis istemiyle yargılandığı davaya ikinci kez katılmadı. 

Paylaş

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit eden ve hakkında "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Sedat Peker'in yargılanmasına devam edildi. 

SEDAT PEKER VE AVUKATLARI İKİNCİ KEZ DURUŞMAYA KATILMADI

İstanbul Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuksuz yargılanan sanık Sedat Peker duruşmaya gelmedi, avukatları da mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Duruşmada, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Prof. Dr. Murat Özyüksel, Gencay Gürsoy, Özgür Müftüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 müşteki ile avukatları hazır bulundu. 

Akademisyen Beyza Üstün, "Tehdit eden şahıs ve vekili burada yok, bunun dikkate alınmasını istiyorum" dedi.

Avukat Oya Meriç Eyüboğlu da, sanığın iki celsedir mazeret bildirerek duruşmalara katılmadığını hatırlatarak, "İlk celsedeki mazeretinde cenazeye katılacağını yazmıştı. İkinci celsedeki mazeretinde ise sağlık sorununu mazeret olarak sunmuş, ancak herhangi bir belge sunmamıştır. Kendisi sürekli yayın organlarında görülmektedir. Sağlık sorunları olduğu yönündeki beyanları kabul etmiyoruz” diyerek Peker için zorla getirilme kararı  yada yakalama emri düzenlenmesini istedi. 

YAKALAMA KARARI ÇIKARILMADI

Avukat Meriç Eyüboğlu'nun yakalama talebinin reddi veya kabulü yönünde bir karar oluşturmayan mahkeme, "Sanığın müdafiinin mazeretinin son kez kabulü ile müvekkilini duruşma gün ve saatinde hazır etmesinin istenilmesine, bu konuda sanık müdafiine duruşma gün ve saatini bildirir tebligat çıkarılmasına, tebligata şerh düşülmesine" karar vererek duruşmayı erteledi.

‘PEKER’İN TEŞRİFİNİ BEKLİYORUZ’

Akademisyenler ve avukatları duruşma sonrası adliye koridorunda basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı yapan Avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, Sedat Peker'in bugün görülen davanın ikinci celsesine de katılmadığını hatırlatarak, "Kendisini göremiyoruz, geçen celse belgeli bir mazeret olmaksızın cenazeden söz etmiş, böyle bir dilekçe sunmuştu Sedat Peker. Bu celse de sağlık sorunlarından söz ediyor ama yine de herhangi bir belge yok eşliğinde. Herhangi bir sağlık raporu da yok. Belgelenmemiş mazeretlerle iki celsedir gelip gidiyoruz. Sedat Peker'in teşrifini bekliyoruz” dedi.  

Eyüpoğlu mahkemeden bilgileri paylaşarak bu gelişigüzel tutuma, hem kendilerinin hem mahkemenin zamanını alan tutuma göz yummasını, bu konuda herhangi bir kayırma yaşanmamasını ve gerekçesiz mazeretlerin kabul edilmemesini, derhal yakalama kararı çıkarılmasını istediklerini söyleyerek “Kendisinin bir kısım medya organından yaptığı tehditleri nasıl açıklayacağını duymak istiyoruz. Mahkeme huzurundaki ifadesini vermesi için bekliyoruz. Bu konudaki kaygımız, kendi belirleyeceği bir zamanda gelip ifade vermesi olacak. Umarım ki öyle olmasın. Diğer insanlar nasıl yargılanıyorsa o yargılama usulleri içinde bir yargılama olsun Sedat Peker içinde. İsteğimiz ve talebimiz bu" (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İETT yaz tarifesine geçiyor

SONRAKİ HABER

'Sürgün ve ihraçlarla dolu bir eğitim dönemi sona erdi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...