07 Haziran 2017 16:42

İMC TV izlemek, katliamları  protesto etmek suç oldu

Hatay’da 25 Mayıs’ta gözaltına alınan 12 öğrenciye sorgularında KHK ile kapatılan İMC TV’yi izleyip izlemedikleri soruldu.

Paylaş

Hatay’da 25 Mayıs’ta yapılan operasyonla gözaltına alınan 12 öğrencinin, 2011 yılından bu yana kentte katıldığı demokratik eylem ve etkinlikler ile basın açıklamaları suç sayıldı. 

10 günlük gözaltı süresinin ardından serbest bırakılan öğrenciler hakkındaki sorgu tutanaklarında Beyazıt, Halepçe, Roboskî ve Ankara katliamlarında yaşamını yitirenlerin anısına yapılan etkinlikler, açıklamalarda taşınan pankart ve dövizler ile sloganlar yasa dışı gösterildi.

Öğrencilere, KHK ile kapatılan İMC TV’yi izleyip izlemedikleri sorulurken, “PKK/KCK güdümündeki (İMC TV, Gerilla TV, ANF TV) hakkında bilginiz var mı? Bu yayın organlarını takip ediyor musunuz? Takip ediyorsanız ne sıklıkla ve hangi amaçla takip ediyorsunuz?” soruları soruldu. Gözaltına alınanlara ‘İskenderun HDK Gençlik Şöleni’ne katılıp katılmadıkları da soruldu. Roboski Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anmak için MKÜ kampüsünde 28 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen açıklama da suç sayılırken, öğrencilere “Yapılan bu basın açıklamasına kimin veya kimlerin talimatı ile katıldınız?” diye soruldu. Sokağa çıkma yasaklarını protesto eylemleri ile YÖK’ün kuruluş yıl dönümünde yapılan açıklamada taşınan “Düzene uygun kafalar olmayacağız” pankartı da suç unsuru olarak gösterildi. (Hatay/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İstismar zanlısına 16 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Yüksel Seramik patronu yasa tanımıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa