06 Haziran 2017 07:02

Mefar ilaç işçilerinin grevi de yasaklandı

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Mefar ilaç fabrikasında yapılacak grev 'genel sağlığı bozucu nitelikte' olduğu iddiasıyla yasaklandı.

Paylaş

Cumhurbaşkanının onayıyla, Bakanlar Kurulunun kararıyla cam grevinin ardından, Petrol-İş’in örgütlü olduğu Mefar ilaç fabrikasında da yapılacak grev, henüz başlamadan “genel sağlığı bozucu nitelikte” olduğu iddiasıyla yasaklandı. Böylece AKP Hükümeti döneminde yasaklanan grev sayısı 13, OHAL döneminde ise 5 oldu.

Petrol-İş’in örgütlü olduğu İstanbul Pendik’teki Mefar ilaç fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine 1 Haziran’da fabrikada grev oylaması yapıldı ve 143’e karşı 367 oyla 20 Haziran’da greve çıkma kararı alındı. Mefar işçilerinin grevi Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklandı.

5 Haziran tarihinde alınan kararda, “Mefar İlaç Sanayii Anonim Şirketine bağlı işyerlerinde Petrol-İş Sendikası tarafından alınan grev kararının genel sağlığı bozucu nitelikte görüldüğünden altmış gün süreyle ertelenmesi kararlaştırılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Grev yasağıyla ilgili Evrensel gazetesine konuşan 10 yıllık bir Mefar işçisi, “Bu kararla Hükümetin gerçek işçilerin yanında olmaması beni şaşırtmadı. Ülkeyi yönetenler patronların yanında yasalar da tek tarafın elinde. Yapacağımız tek şey mücadele etmek, sonuna kadar direnmek. Bugüne kadar hep böyle olmuştur, böyle de olacaktır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katar: Krizin çözümü için uzlaşmaya hazırız

SONRAKİ HABER

Suç örgütü lideri Sedat Peker'e bir ödül daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...