05 Haziran 2017 10:11

Irak ile Katar'dan ilişkileri güçlendirme açıklaması

Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki ülkeler, Katar'la diplomatik ilişkilerini keserken Irak'tan tersi yönde bir açıklama geldi.

Paylaş

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Yemen'de Suudi himayesindeki hükümet, Libya'daki Tobruk hükümeti ve Maldivler, Katar ile diplomatik ilişkilerini keserken Irak ise Doha yönetimiyle ilişkilerin genişletilmesi kararını açıkladı.

Irak Meclis Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak Meclis Başkanı Selim el Cuburi'nin Katar'ın başkenti Doha'da, dün, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad es Sani ile bir araya geldiği ve görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, bölgesel sorunlara karşı çözüm yollarının arandığı belirtildi.

Sputnik'in yansıttığı habere göre açıklamada, Irak'ın komşu Arap ülkeleri ile ilişkileri güçlendirmeye önem verdiği ve özellikle IŞİD'in bitmeye yakın olduğu bir ortamda, kardeş ülkeler ile sürekli ve verimli iş birliği gerçekleştirilmesi için çalışıldığı aktarıldı.

Katar Emiri es Sani'nin Irak'ın bölgedeki önemine ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin gerektiğine dikkati çektiği ve ülkesinin Irak ile iyi ilişkiler geliştirmesini istediği kaydedildi. Cuburi'nin ise IŞİD'in bitirilmesinden sonra Irak'ın yeni bir aşamaya gireceğini, ülke içinde istikrarı ve güvenliği sağlamaya katkı sağlayacak herkese kapılarının açık olduğunu söylediği ifade edildi.

Eski Irak Başbabakanı Nuri el Maliki'nin de aralarında bulunduğu Iraklı üst düzey çok sayıda isim daha önce yaptıkları açıklamalarda Katar'ı Irak'taki "teröre destek vermekle" suçlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bebeğe cinsel istismara ağırlaştırılmış müebbet istemi

SONRAKİ HABER

4 kişilik aile tek odada yaşam mücadelesi veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...