03 Haziran 2017 14:05

Karagöz, Balat sokaklarında dolaşıyor

Karagöz , ‘Salıncak Sefası’ndan uyarlanan Salıncak oyunu ile yeniden sokaklarda seyircisi ile buluşuyor.

Paylaş

Oyuncu, Kültür Sanat Yazarı Ayhan Hülagü, Hayali Küçük Ali’nin ‘Salıncak Sefası’ndan uyarladığı Salıncak oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Karagöz’ü ahşap cumbalı evlerle dolu Balat sokaklarında konuşturan sanatçı, izleyiciye bol nostalji ve mizah vadediyor.

Son yıllarda sadece ramazanda hatırlanan ve çocuk oyunu olarak görülen Karagöz’ü Hülagü, eski yıllarda olduğu gibi yeniden sokakta, çocuklara ayrı yetişkinlere ayrı oynuyor.

İşsiz kalan Karagöz’ün salıncakçı olma öyküsünü anlatan oyun, iş bilmez, kaba, bilgi yoksunu bir adamın başından geçen komik olayları konu ediniyor. Sırtını geçmişe yaslayan oyun, bugünün Türkiye’ni de zaman zaman hicvediyor.

TELEVİZYON BAŞINDAN SOKAĞA

Karagöz’ün çocuk oyunu olarak görülmesinin büyük bir yanılgı olduğunu söyleyen Hülagü, yetişkinlerin kimi zaman çocuklardan daha fazla eğlendiği görüşünde. İnsanları televizyon karşısından kaldırıp sokağa çıkarmanın mutluluk verici olduğunu söyleyen sanatçı, “İnsanlara yeni bir seçenek sunmak keyif verici. Semtin bir sakini olarak bu rutinin bozulması öncelikle beni mutlu ediyor” diyor. Hülagü’nün oynattığı Salıncak oyunu her Cumartesi saat 21.45’te Balatkapı Rendeci Sokağı’nda izlenebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Görme Biçimleri’ Arter’de

SONRAKİ HABER

Kirazlı, kirazı terk ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa