02 Haziran 2017 10:34

Patron örgütünden kıdem çıkışı: Değişiklik yapılmamalı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu kıdem tazminatı konusunda açıklama yaptı.

Paylaş

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), kıdem tazminatının fona devrinin sosyal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekerek mutabakat sağlanmaması durumunda değişiklik yapılmaması gerektiğini açıkladı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu kıdem tazminatı konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Kıdem tazminatının 1936 yılından beri işsizlik sigortası ve iş güvencesi fonksiyonlarını da üstlendiği belirtilen açıklamada, zaman içerisinde ekonomi ve işletmeler için kıdem tazminatının ağır bir yük haline geldiği savunuldu. Dünya Bankası verilerine göre Türkiye ekonomisinin kıdem tazminatı yükünün ağırlığı bakımından ilk sırada olduğu ifade edilen açıklamada, bunun uluslararası piyasalarla rekabet eden işletmelerin gücünü zayıflattığı iddia edildi.

‘SOSYAL SORUNLARA YOL AÇABİLİR’

"Kıdem tazminatının aktarılması planlanan fonun parasal yönü dışında çalışma barışı, işçi ve işveren arasındaki sosyal dengelerin korunması gibi unsurların da önemli olduğu" belirtilen açıkamada, bütün bunlar dikkate alınmadan yapılacak bir düzenlemenin işyerlerinde sosyal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “ Türkiye’de kıdem tazminatı uygulanırken işsizlik sigortası sisteminin benimsenmiş ve iş güvencesi kabul edilmiş ama bu üç müessesenin birbirleri ile olan etkileşimi ve işletmeler üzerinde yaratılan toplam yük gözardı edilmiştir. Kıdem tazminatının, işsizlik sigortası ve iş güvencesi ile bir bütün olarak ele alınması gerektiğine inanmakla birlikte, bu koşullarda önceliklerimizin farklı olması gerektiği görüşündeyiz. Türkiye’nin küresel rekabet yarışında kaybedecek zamanı bulunmamaktadır. TİSK olarak beklentimiz, kıdem tazminatı konusunun gündemden çıkarılarak, bir an önce Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirecek, istihdam yaratma kararlarını cesaretlendirecek ve çalışma barışını güçlendirecek düzenlemelere odaklanılmasıdır" denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Zeytin yasasının kabulü tasarlayarak öldürme suçudur'

SONRAKİ HABER

Giritli Parkı'nı koruma mücadelesi Çepeçevre Yaşam'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...