28 Mayıs 2017 15:08

EMEP’li kadınlar: Malatya’da pembe karanlığa hayır

EMEP’li kadınlardan Malatya’da pembe trambüs uygulamasına tepki: Kadını ‘erkeği baştan çıkartan şeytan’ olarak gören karanlık zihniyetin kendisidir.

Paylaş

EMEP Malatya İl örgütü yaptığı basın açıklamasıyla Pembe Trambüs uygulamasının dinci, gerici ve cinsiyetçi bakış açısının ürünü olduğunu vurgulayarak, uygulamanın iptal edilmesini istedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacağını duyurduğu Pembe Trambüs uygulamasına EMEP Malatya il örgütü yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. EMEP Malatya il örgütünde yapılan açıklamayı EMEP il yöneticisi Beyhan Bali okudu. Bali uygulamanın kadınları suçlu kabul eden, kadını erkeği baştan çıkaran şeytan ve cinsel obje gören karanlık zihniyetin kendisi olduğuna dikkat çekti.

‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK DEVAM EDİYOR’

Bali açıklamasında “Kadınlar sokakta, otobüste, parkta hiç tanımadığı kişiler tarafından dahi darbediliyor. Taciz ve tecavüz ise akıl almaz derecede meşrulaştırılarak aklanıyor. Bu konuda devletin ve yetkililerin politikaları ise çözümden uzak, sorunu daha da derinleştiren bir noktadadır.Malatya belediyesinin  sözüm ona kadını korumak adına vaadettiği Pembe trambüs  uygulaması dinci, gerici ve cinsiyetçi bakış açısının ürünüdür. Aslında bu proje kadınları suçlu  kabul eden, kadını ‘erkeği baştan çıkartan şeytan’ ve ‘cinsel bir obje’ olarak gören karanlık  zihniyetin ta kendisidir” dedi.

‘OKULLARDA KIZLI ERKEKLİ OTURTMAYAN ZİHNİYETLE, PEMBE TRAMBÜS ZİHNİYETİ AYNIDIR’

Bali açıklamada son olarak Malatya’daki okullarda kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulmasına da değinerek, “Malatya’da okullarda kız ve erkek sıralarının ayrıştırılması da bu anlayışın eseridir. Tüm bu gerçekler ışığında pembe trambüse binmeyen bir kadının nasıl değerlendirileceğini hepimiz biliyoruz. Bu uygulamayla biz kadınların daha çok şiddet tehlikesi ile karşı karşıya geleceği açıkça ortadadır. Şu bir gerçek ki kadın ve erkeklerin farklı dünyaların insanıymış gibi birbirinden uzaklaştırılması kadının daha çok şiddet görmesi demektir. Eğer gerçekten kadınlar için birşey yapılmak isteniyorsa elbette yapılacak çok şey var. Öncelikli olarak kadına bakış açısını değiştirip kadınların eşitliği, özgürlüğü kabul edilmelidir. Bizler pembe boyalı bu saldırılara hayır diyoruz. Karanlığa teslim olmayacağız. Hayatın her alanında vardık varız var olacağız. Kısaca pembe trambüs istemiyoruz. Hayatın tüm renklerini istiyoruz” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Musul operasyonunda son aşamaya geçildi

SONRAKİ HABER

Sağanak yağmur İzmirlileri hazırlıksız yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...