11 Aralık 2016 12:54

Malatya'da 'Pembe Trambüs'e tepkiler büyüyor

Malatyalı kadınlar, Malatya Büyükşehir Belediyesinin 'Pembe Trambüs' uygulamasına karşı imza kampanyası başlattı.

Paylaş

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ‘Pembe Trambüs’ siparişi verildiğini açıklaması üzerine, tepkiler büyüyor. Malatyalı kadınlar “Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığa Hayır! Pembe Trambüs Uygulamasına Hayır!” isimli yeni bir imza kampanyası başlatarak tepkilerini dile getirdi.

change.org sitesinde başlatılan imza kampanyasında, “Kadına karşı yapılan her türlü ayrımcılığın önlenmesi gerekmektedir. Pozitif ayrımcılık gibi gösterilmek istense de bu tür ayrımlar kadın ve erkeği bir role sokmakta ve bilinçlere bir eşitsizlik aşılamaktadır. Bu tür uygulamalarla kadınlar ayrıştırılmaktadır” denildi. Cinsiyet ayrımcılığının kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi: “Pembe Trambüs, tamamen amaç dışındadır ve yanlış bir düşüncenin ürünüdür. Bu uygulama yerine sadece trambüs sayılarının artışı soruna yeterli çözümü sunacaktır. Soruna karşı yanlış bir çözüm üretilmesine engel olmak için siz de bir imza atarak, paylaşımda bulunarak destek olunuz.”

Malatya Demokratik Kadın Platformu ise yaptığı yazılı açıklamada, “Kadınları bir nevi karantinaya alır gibi hayatın içerisinden koparmak yerine, kadın için tehdit oluşturan zihniyetler için tedbir alınmalıdır. Sorun ancak kadının görünür olmasının doğallaşması, sıradanlaşması ile çözülebilir” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından, “Kadınla erkeği aynı otobüse bindirmeyen anlayış, hamile kadını spor yaparken döven, şortlu kadına belediye otobüsünde tekme atan anlayıştır” ve “AK trolleri biliyorduk, şimdi de PEMBE troller çıkmış. Kadını dışlayan açıklamaya kadın ismiyle teşekkür yağdırıyor” paylaşımlarında bulundu.
(Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebzeli işçiler söyleşide buluştu

SONRAKİ HABER

Nijerya’da kilise çatısı çöktü, 160 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...