27 Mayıs 2017 23:28

İtalyan polisi G7 zirvesi protestosuna saldırdı

Sicilya'nın Taormina kasabasında düzenlenen G7 Zirvesi’ni protesto edenlere polis göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Paylaş

Sicilya'nın Taormina kasabasında düzenlenen, emperyalist 7 ülkenin katıldığı, G7 zirvesi protesto gösterilerine tanık oldu. Zirveyi protesto etmek için 1500'den fazla kişi bir araya geldi. Gösteriye saldırmak için helikopterler havalandırılırken, polis kalabalık gruba göz yaşartıcı gazla müdahalede saldırdı.

Sputnik’in haberine göre, Almanya, ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Taormina beldesinde bir araya geldiği 43. G7 Liderler Zirvesi'nin sona erdiği saatlerde, G7 ve küreselleşme karşıtı 1500'ün üzerinde gösterici tarafından protesto edildi.

Taormina yakınında, G7 Zirvesi'ne akredite basın mensuplarının da bulunduğu Giardini Naxos beldesindeki protesto sırasında, 'G7'ye Hayır' diyen göstericiler, kendilerine ayrılan yerde durmak istemeyince polisle aralarında yer yer itişmeye varan gerginlik yaşandı.

'SİCİLYA'NIN DEV BİR UÇAK GEMİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ PROTESTO EDİYORUZ'

Sicilya'daki Komünist Partisi Koordinatörü Alessandro D'Alessandro, konuya ilişkin gösterici sayısının düşürülmesi için medya kampanyası yapıldığını dile getirirken, göstericiler arasındaki bir lise müdürü olan Salvatore Giordano da, "Biz pasifiz, pencereleri kırmak için değil, Sicilya'nın dünyanın askeri güçleri için dev bir uçak gemisine dönüştürülmesini protesto etmek buradayız" dedi.

2001'de o dönem G8 adıyla Cenova kentinde düzenlenen zirve sırasında çıkan olaylarda yaşananlar nedeniyle İtalya'da polis ablukası en üst seviyede idi. Zirve boyunca Taormina'nın merkezi tamamen kapatıldı, her köşe başına bir polis ve asker yerleştirildi. Belde açıklarında ise çok sayıda savaş gemisi ve hücumbot devriye gezdi, helikopterler de havadan gözlem yaptı.

İtalya, yurt dışından gelebilecek küreselleşme karşıtlarına yönelik AB içinde serbest dolaşımı sağlayan Schengen anlaşmasını 10-30 Mayıs arasında askıya almıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin Newark Havalimanı'nda 'düdüklü tencere' alarmı

SONRAKİ HABER

AİHM Deniz Yücel başvurusunu en kısa sürede inceleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...