27 Mayıs 2017 13:52

Mamak’ta öğrencinin darbedilmesine tepki

Mamak Tuzluçayır Anadolu Lisesinde bir kız öğrenci saldırıya uğradı. Öğrencinin ailesi okul yönetiminin duyarsızlığına tepki gösterdi.

Paylaş

Mamak’ın Tuzluçayır ilçesinde bulunan Tuzluçayır Anadolu Lisesinde geçtiğimiz günlerde akıl almaz bir darp olayı yaşandı. Bir kız öğrenci, aynı sınıfta eğitim gördüğü arkadaşı tarafından saldırıya uğradı. Ciddi bir yaralanma ile hastaneye kaldırılan öğrencinin kafasına 9 dikiş atıldı, vücudunda ezikler meydana geldi. Uzun süre tedavi altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Öğrenci saldırının neden ve nasıl olduğunu hâlâ anlayamadığını dile getirdi. Olayın ardından saldıran öğrenci çocuk şubeye götürülürken sonrasında salıverildi.

Saldırıya uğrayan öğrenci ve ailesi yaşanan olayda sorumluluğu olan herkesin cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Mahallede çalışma yürüten Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği de olaya dair bir açıklama yaptı ve okulun önünde açıklamayı velilere de dağıttı. Kadınlar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Cana kast bulunan bu saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin, daha öncesinde problemli bir öğrenci olduğu okul sınıf öğretmeni tarafından okul müdürlüğüne bildirilmiştir. Buna rağmen herhangi bir işlem yapmayan okul müdürü, yaşanan bu saldırıdan sorumlu tutulmalıdır. Biz okul velileri ve mahalleli olarak bu süreçte sorumsuz davranmış okul müdürlüğü hakkında yasal işlem başlatılmasını ve sorumluluk almalarını talep ediyoruz.

Yaralı öğrencinin annesi de “Ben çocuğumu bu okula emanet ediyorum. Bir gün bir telefon geliyor ‘kızın ambulansta’ diye. Emanete böyle mi sahip çıkıyorlar?” diyerek tepkisini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen delegasyonu: Bu karanlığı yırtacağız

SONRAKİ HABER

Dışişleri: Trablus'ta şiddetin tırmanmasından endişeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...