27 Mayıs 2017 00:36

Hugo Boss işçileri: Kıdemi tartışmak bile yanlış

İşten atılan Hugo Boss işçisi Mehmet Fatih Uyda'nın direniş yerinde Hugo Boss işçileriyle kıdem tazminatını konuştuk.

Paylaş

Sendikalaşma mücadelesi verdiği için işten atılan Hugo Boss işçisi Mehmet Fatih Uyda’nın ESBAŞ girişindeki direniş yerinde konuştuğumuz işçiler, son kale olan kıdem tazminatını tartışmanın bile yanlış olduğunu söyledi. 

Fikri Mutlu: Kıdem tazminatını konuşmak bile yanlış. Kıdem tazminatı hakkı dolayısıyla işçilerde gelecek için bir umut oluyor. Kimisi çocuğunu evlendirmek için güveniyor, kimisi başka şeyler için. Diğer türlü emekli olduktan sonra alacağız deniliyor.

Fatih Mehmet Uyda: Kıdem tazminatı işçinin elindeki son kale. Bir tek umudumuz bu. Babalarımız tazminatla ev alıyordu. Şimdi o yok, bari para kalsın geleceğimizi yok etmesinler. İşçinin tepkisi büyük olur. 

Tayfun Demirtaş (Hugo Boss Bayan Giyim Bölümünde Temsilci): Kıdem tazminatının konuşulması, tartışılması bile yanlış. Hükümet işçiyi düşünüyorsa işçinin o kadar çok problemi varken neden kıdem tazminatı gündeme geliyor? Bedeli ne olursa olsun müsaade etmeyeceğiz. 

Abdullah (Eski Hugo Boss işçisi): Hükümet işveren için bu düzenlemeyi getiriyor. Teşvik hep işverene. Biz vergiyi veriyoruz. Hiç indirim yok. 2001’den beri hiçbir yardımı yok hükümetin. İşçiyi açlık sınırında tutmaya devam ediyor.

 

ÖNCEKİ HABER

81 yaşında bir çınar: Kıdem tazminatı

SONRAKİ HABER

İşçiler eylem kararı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...