27.05.2017 00:57

Diyarbakır’da 3 siyasetçi tutuklandı

Dün Diyarbakır'da gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 siyasetçi tutuklandı. 

Diyarbakır’da 3 siyasetçi tutuklandı

DTK’de yürüttükleri siyasi faaliyetler nedeniyle gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik 2011 yılında başlattığı soruşturma kapsamında dün birçok kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 6 Kürt siyasetçi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme İnisiyatifi Yöneticisi İrfan Babaoğlu ve Nurettin Sevim serbest bırakıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik, Kayapınar Belediye eski Başkanı Mehmet Can Tekin, Tümbel-Sen Diyarbakır Şube eski Başkanı Medeni Alpkaya ve Tülay Özdemir ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikteki sorguların ardından Feridun Çelik, Mehmet Can Tekin, Tülay Özdemir "örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla tutuklandı. 

Medeni Alpkaya’nın ise savunmasının ilerleyen saatlerde alınacağı öğrenildi. (DİHABER) 
 

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!