26 Mayıs 2017 15:02

Bakan Özlü, harmandalı oynayan robotu alkışladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İÜ Bilim ve Sanat Ödülleri töreninde harmandalı oynayan robotu uzun süre alkışladı.

Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından düzenlenen 'Bilim ve Sanat Ödülleri' törenine katıldı. Üniversitenin Beyazıt'taki yerleşkesinde bulunan İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bakan Özlü'nün yanı sıra Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, öğretim üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Bakan Özlü törendeki konuşmasında teknoloji transfer edildikçe ikinci sınıf kalmaya, geri planda kalmaya mahkum olunduğunu anlatarak "Bizim amacımız Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke olmasıdır. Biz teknoloji transfer eden değil, teknoloji üreten bir ülke istiyoruz. Bunun ana kaynağı üniversitelerdir." dedi.

FRANSA'DAN GELEN ROBOT HARMANDALI OYNADI

Konuşmaların ardından İ.Ü Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan grup, mini bir konser verdi. Konserin sonunda Fransa getirilen ve yazılımı üniversitenin akademisyenlerinin geliştirdiği 'Bilim' adlı robot sahne aldı. Robot salondakileri 'merbaba' diyerek eliyle selamladıktan sonra, canlı müzik eşliğinde 'harmandalı' oynadı.

İlgiyle izlenen robot, oyunun sonunda bakan dahil salondakilerden büyük alkış aldı.

ÖDÜLLER KAZANANLARINA TAKDİM EDİLDİ

Öte yandan ödül töreninin son bölümünde ödüller sahiplerini buldu. Bilime Hizmet Ödülü'nü Prof. Dr. Hasan Yazıcı'ya, Sanat ödülleri, Prof. Suat Nazmi Özturna ile Yrd. Doç. Zehra Tarım Özbal'a, verildi. Ödülleri Bakan Özlü verdi. Ayrıca yayın, TUBİTAK, AB projesi ve patent ödülleri de sahiplerine verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

OSTİM işçisinden cam işçisine destek

SONRAKİ HABER

Enes Ünal, Valencia'ya kiralık gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa