25 Mayıs 2017 13:18

'Delil yok diye tutukladılar, sabahına iddianame hazırlandı'

Tutuklanan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’nın Avukatı Selçuk Kozağaçlı: Delil yok diye tutukladılar, sabahına iddianame hazırlandı

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

İhraç edildikten sonra işlerine dönebilmek için açlık grevi başlatan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’nın tutuklanmalarının ertesi günü haklarında iddianame düzenlenerek mahkemeye gönderildiği ortaya çıktı. Gülmen ve Özakça’nın Avukatı Selçuk Kozağaçlı, delil yetersizliği nedeniyle tutuklama isteyen savcının ertesi sabah ‘delilleri toplayarak’ iddianame hazırladığını ifade etti. Kozağaçlı, “Tutuklama kararının ne kadar hukuksuz olduğunu bir kez daha görmüş olduk” yorumunu yaptı. 

‘TAPELER SUÇLAMANIN AKSİNİ SÖYLÜYOR’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça,  23 Mayıs Salı günü çıkarıldıkları mahkemece, tutuklanmıştı. Mahkemenin kararında eğitimcilerin daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığı bir soruşturmadan 2 Mayıs tarihinde “silahlı terör örgütüne üye olma ve silahlı terör örgütü propagandası” suçlamasıyla haklarında 20 yıl hapis istemiyle dava açıldığı ortaya çıkmıştı.

Söz konusu davada tutuksuz yargılanan  Gülmen ve Özakça, tutuklandıkları soruşturmada ise “DHKP-C üyeliği, delillerin henüz toplanmaması, tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri” iddiasıyla tutuklandılar. Gazetemize konuşan Avukat Selçuk Kozağaçlı, eğitimcilerin tutuklanmalarının ertesi gününde haklarında hemen iddianame hazırlandığını ifade etti.

Bu nedenle Gülmen ve Özakça hakkındaki tutuklama kararının derhal kaldırılmasını isteyen Kozağaçlı, savcının delil yetersizliğinden tutuklama istemesinin  hemen ertesi sabahında “sözde deliller”in toplanıp dava dosyasının hazırlandığını vurguladı.

Kozağaçlı, “Savcının şunu açılaması gerekiyor: Delilleri toplamak için mi tutuklama istiyorsunuz yoksa tutuklamak için mi delil topluyorsunuz? Bu kararla birlikte tutuklamaların ne kadar hukuksuz olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi. Böylece “tutuklanmazlarsa adaletin işleyişine zarar verecekler” iddiasının da boşa düştüğünü belirten Kozağaçlı, bu nedenle tutuklama kararının derhal kaldırılması gerektiğini söyledi. 

Savcılığın 2 Mayıs’ta açılan dosya ile eğitimcilerin tutuklandıkları dosyayı birleştirmek isteyebileceğini de ekleyen Kozağaçlı, eğitimcilerin 20 yıl hapisleri istenen dosyada suç delili olduğu söylenen tapelerin,  tam aksine eğitimcilerin hiçbir yasadışı örgütle ilişkilerinin olmadığını ortaya koyduğunu söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni / 25 Mayıs 2017 Perşembe

SONRAKİ HABER

Belediyeden Gezi Parkı'ndaki köpeklere kötü muamele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa