25 Mayıs 2017 09:30

Çeşme'deki gemi kazasının sağlığa etkileri araştırılsın

İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu, Çeşme'de karaya oturan Lady Tuna gemisinin insan sağlığına etkilerinin araştırılmasını istedi.

Paylaş

İzmir Tabip Odası (İTO) Çevre Komisyonu Aralık 2016'da Çeşme Ildır körfezinde karaya oturan Lady Tuna isimli geminin çevresel etkilerinin yanı sıra insan sağlığına etkilerinin de araştırılmasını istedi.

Tabip Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İTO Çevre Komisyonu üyesi Dr. Ahmet Soysal, Lady Tuna gemisinin karaya oturmasının ardından açılan davada mahkemece atanan bilirkişi raporunun kazanın Çeşme ve çevresine göründüğünden çok daha büyük zararlara neden olduğunu gösterdiğini belirtti.

Gemiden yayılan 75 tonun üzerindeki fuel oil'in denizde çok geniş bir alana yayıldığının ve geniş bir bölgeyi kirlettiğinin bilirkişi raporu ile ortaya konulduğuna dikkat çeken Soysal, Dünya Sağlık Örgütü'nün fuel oil'i  kanserojen bir madde olarak tanımladığını kaydetti.

Bilirkişilerin uzmanlık alanlarına bakıldığında ortaya çıkarılan raporun insan sağlığı ile ilgili etkilenim boyutunu irdelemediğini dile getiren Soysal, "Kazanın Çeşme-Ildır-Gerence körfezi ve çevresinde yaşayanlar üzerindeki oluşmuş, oluşabilecek olumsuz sağlık etkilerinin kesin boyutlarının anlaşılabilmesi için bölgede halk sağlığı uzmanlarından oluşmuş bir bilirkişi heyetinin de görevlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Soysal, bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde davanın görüldüğü mahkemeye başvuracaklarını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da 'Edebiyat Akşamları' başladı

SONRAKİ HABER

Kaçak lüks araç soruşturmasında futbolcular ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...