24 Mayıs 2017 06:07

İTÜ'de gerginlik sürüyor: 'Beğenmeyen beyin göçü yapsın'

İTÜ Vadi Yurdu'nda kalan öğrenciler 2 gün arayla bir kez daha saldırıya uğradı. Polisin olaya gerekli önemi göstermediğini düşünen öğrenciler tepkili.

Paylaş

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vadi Yurdu’nda kalan öğrenciler, 22 Mayıs gecesi gerçekleşen sopalı saldırının ardından dün gece de saldırıya maruz kaldı.

Akşam 22.00 sıralarında Reşitpaşa mahallesinden bir grup, asker uğurlaması bahanesiyle 6-7 arabayla yurdun arkasına geçip kuru sıkı tabancayla havaya ve yurdun etüt odalarına doğru ateş etti.

Grup, “Biz Reşitpaşalıyız ulan” diye bağırarak öğrencileri taciz etti. Öğrenciler, odalarından çıkarak olayın çözülmesini beklerken polis ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı Vadi yurtlarına gelerek öğrencilerle konuştu.

Öğrenciler, 2 gün önceki olaydan sonra saldırganların 2 saatte bırakılmasına tepki gösterdi. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü ise “Gözaltında tutma yetkimiz yok” dedi.

'BİR ŞEY YAPABİLMEMİZ İÇİN YARALANMANIZ GEREK'

Öğrencilerin “Bir şey yapılması için illa yaralanmamız mı gerek” sorusuna ise Emniyet Müdürünün “Evet” demesi öğrencilerin tepkisini çekti.

İlçe Emniyet Müdürünün İstanbul’un Avrupa’nın ve Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden birisi olduğunu söylemesi de yine öğrenciler tarafından ciddiye alınmadı.

'BEĞENMEYEN BEYİN GÖÇÜ YAPSIN'

Öğrencilerden birinin “Böyle koşullarda beyin göçü olması çok normal” demesi üzerine Emniyet Müdürü ise“Evet normal, beğenmeyen beyin göçü yapsın” yanıtını verdi.

Polis ve yetkililer tarafından konvoyun durdurulduğu ve şahısların gözaltına alındığı iddia edildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça için Didim'de 'adalet nöbeti'

SONRAKİ HABER

Ankara'da 79 belediye çalışanına 'FETÖ'den gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...