İTÜ Vadi Yurtlarında kalan öğrencilere saldırı

Alkollü oldukları düşünülen 5 kişinin sopalı saldırısına uğrayan İTÜ Vadi Yurtlarında kalan öğrenciler, rektörlüğe protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

22 Mayıs 2017 17:34
Paylaş

Dün gece İstanbul Teknik Üniversitesi Vadi Yurtları D Blok arkasındaki Reşitpaşa mahallesinden gelen ve alkollü oldukları düşünülen 5 kişi gürültü çıkarmalarından dolayı öğrenciler tarafından uyarılınca ellerinde sopalarla yurda gelerek öğrencileri darp etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin aktardığına göre alkollü oldukları tahmin edilen 5 kişinin yurda gelerek öğrencilere saldırmasının ardından öğrenciler saldırganları yurttan dışarı attı. Güvenlik ise öğrencilere engel olmaya çalıştı. Daha sonra polisin gelmesiyle saldırganlar yurttan uzaklaştı ancak atışmalar kampüs dışında devam etti.

Saldırganlardan ikisinin gözaltına alındığını ancak bu sabah serbest bırakıldıları duyumu aldıklarını ifade eden öğrenciler, gece 2 saat kadar dışarıda bekledikten sonra odalarına geçtiler.

ÖĞRENCİLER REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜ

Bugün de 'Güvenliğimiz İçin Yürüyoruz' çağrısıyla bir araya gelerek rektörlüğe yürüyüş gerçekleştirmek isteyen öğrencilere güvenlik engel olmaya çalıştı. Güvenlik koordinatörünün, öğrencilere "Olayda sizin de sorumluluğunuz var" demesi öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. 

"İTÜ uyuma, Vadiliye sahip çık", "Vadi burada, Rektör nerede?" sloganlarıyla yürüyen öğrenciler, rektörlüğün önünde 1 saatlik bir forum gerçekleştirdiler. Ardından öğrenciler aralarından 5 temsilci belirleyerek rektörlük ile görüşme gerçekleştirdiler. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ruhani: Füze denemesi için ABD'den izin alacak değiliz

SONRAKİ HABER

Netanyahu ve Trump İran konusunda hemfikir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...