23 Mayıs 2017 22:16

İngiltere'de ‘terör tehdidi’ en yüksek seviyeye çıkarıldı

İngiltere’deki Manchester saldırısı sonrası ardından ülkedeki ‘terör tehdidi’ en yüksek seviyeye çıkarıldı

Paylaş

İngiltere'nin Manchester kentindeki konser alanında meydana gelen ve 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından ülkedeki ‘terör tehdidi’ en yüksek seviyeye çıkarıldı. Bu da ikinci bir saldırının her an olabileceği anlamına geliyor.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Pazartesi akşamı Manchester Arena'da meydana gelen intihar saldırısının ardından ülkedeki ‘terör tehdidi’nin en yüksek seviyeye çıkarıldığını bildirdi. Başbakan May, ayrıca polislere destek olmak amacıyla askerler de sokaklarda güvenliği sağlamak için görev yapacağını, terör tehdidinin olası olmasının yanında yeni bir terör saldırısının her an olabileceğine dikkat çekti.

Kobra toplantısının ardından Başbakanlık Konutu'nda açıklama yapan May, intihar saldırısını düzenleyen kişinin 22 yaşındaki Salman Ramadan Abedi olduğunu ve bu kişinin herhangi bir terör örgüte bağlı olduğunu göz ardı etmeyeceklerini belirtti. May, açıklamasında güvenlik güçleri ve polisin bu saldırının arkasında daha geniş bir örgüt veya grubun olabileceğini ihtimali üzerinde durduklarını kaydetti.

Terör tehdidi seviyesinin en yüksek seviyeye çıkarılmasıyla sokaklarda görev yapan polis kuvvetleri, askerlerle değiştirilecek.

Diğer yandan polis ve güvenlik servisleri intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin kendi başına mı yoksa bir örgütle bağlantılı olarak mı bu saldırıyı planladığını araştırıyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ivanka Trump Suudilerin kadın haklarına övgü düzdü

SONRAKİ HABER

Filipinler Mindanao Adası'nda sıkıyönetim ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...