22 Mayıs 2017 07:44

Cam grevinin yasaklanması sonrası gözler Kristal-İş’te

Cam işçilerinin grevinin yasaklanması üzerine gözler erteleme halinde 'Cam işçisi gerekirse yeni gelenekler yaratır' diyen Kristal-İş'te.

Paylaş

Toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle cam işçilerinin 24 Mayıs’ta 9 fabrika ve işyerinde başlatacağı grevin, Bakanlar Kurulu’nun kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla milli güvenliği tehdit iddiasıyla yasaklanması üzerine, Kristal-İş Başkanlar Kurulunu yarın toplayacak. Şişecam işçileri ise sendikaları Kristal-İş’e çağrıda bulundu.

Kristal-İş’in 17 Mayıs’ta yaptığı "Cam işçisi geçmişte çok gelenekler yarattı, bugün de gerekirse grev ertelemelerine karşı bir gelenek yaratacaktır" ve Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın EMİS grevinin yasaklanması sonrası metal işçilerinin sürdürdüğü fiili grev ve kazanımlara atıf yaparak “Metal işçisi bize örnek oldu” açıklamalarını hatırlatan işçiler, “6 bin işçinin tamamı üretimden gelen gücü kullanmaya yönelik alınacak karara uymaya hazır. Sendikamız da aldığı kararın arkasında durmalı ve uymalı” çağrısını yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de Ahrar Şam'a dönük saldırıyı IŞİD üstlendi

SONRAKİ HABER

'Gözaltındaki Gülmen ve Özakça enfeksiyon kapabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa