21 Mayıs 2017 22:25

Renkli Bir Rüya: Odtü Uluslararası Bahar Şenliği

ODTÜ’nün geleneği olmuş bu şenliğin tarihi, nasıl geçekleştiği, neler yapıldığına dair UGT ile konuştuk.

Paylaş

Uluslarası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenlenen, ilki 11-21 Mayıs 1978’de gerçekleşen Uluslarası Bahar Şenliği’nin 31.si bu yıl gerçekleşti. ODTÜ’nün bir geleneği haline gelen bahar şenlikleri, sadece UGT’nin değil birçok topluluğun da katılımıyla gerçekleşen, gençten gence devredilen, hayallerin özgür kılındığı renkli ve büyük bir oluşum. Kısaca ODTÜ bahar şenlikleri “Başkente her bahar yeni bir soluk getiren renkli bir rüya.”

“SINAV STRESİNE KISA Bİ MOLA”

ODTÜ’nün geleneği olmuş bu şenliğin tarihi, nasıl geçekleştiği, neler yapıldığına dair UGT ile konuştuk. İlk olarak önceki senelere göre bu yıl şenliğin hangi koşullarda gerçekleştiğini sorduk. Bu sene rektör değişimiyle birlikte karşılarında yeni bir yönetim olduğunu söyleyen UGT üyeleri yeni yönetimin okulun uluslararası alandaki prestijine çok önem verdiğini ve şenliğin son 4 yıla göre çok farklı bir yaklaşımla gerçekleştiğini, aslında bu şenliğin farkıyla ve yapısıyla okulun en prestijli işlerinden biri olduğunu söyleyip yeni yönetimin yaklaşımı konusundaki değişimi bir nevi geçiş dönemi olarak nitelendirdiklerini belirttiler.

Bahar şenliğinin birçok öğrenci için sınav stresine kısa da olsa bir mola sağladığı ve insanların heyecanla beklediği bu şenliğin nasıl bir çalışmayla gerçekleştiği sorusuna ise en büyük destekçilerinin topluluklar olduğunu, topluluklarla şenlik sürecinde yapılacak etkinliklerin ayarlanması adına dönemin başında iletişime geçtiklerini belirterek her sene aralarına yeni katılan üyelerle birlikte kongre ve kültür merkezi için etkinlik ayarlamaya çalıştıklarını söylediler. Özellikle Devrim Sahnesi’nin önemini vurgulayan UGT, yaptıkları bu çalışmaların bütçe ve şenliğin gelişimine göre olduğunu belirtti. Şenlik sürecinin son derece eğlenceli geçtiğini ve bunun büyük kısmının toplulukların katılımı sonucuyla olduğunu ekleyen UGT bu şenliğin hem okul hem topluluklar hem de öğrencilerin iş birliği ile gerçekleştiğini söyledi.

“KARARLI OLMAK ÖNEMLİ”

Son olarak 2015’teki alternatifsiz şenlikten bahsediyoruz. Bu şenlik okul öğrencileri ve topluluklarının irade ve inisiyatifiyle gerçekleşen çokça emek harcanan bir şenlik olmuştu. Sonrasında bu öğrenci ve toplulukların şenlik kapsamında karşılaştıkları engel ve tutumlara karşı yaklaşımlarının nasıl olduğunu soruyoruz. Her sene dinamiğin değiştiğini ve bu yüzden hiçbir sene için kesin konuşulmaması gerektiğini söyleyen UGT zorluklarla ilk olarak 2013 yılında karşılaştıklarını ve o zamana kadar ODTÜ öğrencisinin şenlik olmaması fikrinin ne demek olduğunu bilmediğini belirtiyor. Bu yüzden de çok büyük destek göremediklerini söyleyerek bunun yanı sıra topluluklardan hiç ummadıkları kadar büyük destek aldıklarını ve bunun onlara çok büyük bir güç sağladığını ekliyor. UGT kısaca çok büyük engeller olsa da istenildiğinde birlikte üstesinden gelinebileceğini hatırlatarak bu yola çıkmadan önce kararlı ve inançlı olmanın çok önemli olduğuna vurgu yapıyor.

UGT: “ESKİ ŞENLİKLERİN TADINA ULAŞACAĞIZ”

Okul yönetimi ile yaşadıkları sürece dair sorularımıza ise geçmiş tecrübelerinden ve yaşanan sorunlardan ötürü yönetime temkinli yaklaştıklarını söyleyen UGT yönetimle yapılan toplantıda Devrim Sahnesi’nin iki gün olacağı kararının alınmasıyla birlikte bu süreyi arttırmaya yönelik kazanımlar elde etmeye çalışmış ve en sonunda bu süreyi üç güne çıkarabilmişler. Toplulukları stant ve sahnelerinde sorunsuz şekilde görebilen ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten UGT aslında bunların hepsinin eskiden normal olduğunu ama şu an birer kazanım olarak değerlendirildiğini ekliyor ve seneye hem istenilen gün sayısına hem de eski şenliklerinin tadına ulaşmak istediklerini belirtiyor.

 

ÖNCEKİ HABER

Akışa Bırak Kendini

SONRAKİ HABER

Galatasaray Lisesi’nden Anadolu’ya uzanan bir serüven

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...