20 Mayıs 2017 11:50

KESK İzmir: Normalleşme, OHAL’den değil demokrasiden geçer

İzmir'de OHAL’e ve açığa almalara karşı oturma eylemlerini sürdüren KESK üyesi kamu emekçileri, OHAL'in kaldırılması çağrısı yaptı.

Paylaş

İzmir'de OHAL’e ve açığa almalara karşı oturma eylemlerini sürdüren KESK üyesi kamu emekçileri, Türkiye'nin normalleşmesinin OHAL’den değil, demokrasiden geçtiğini belirterek, hükümetten açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerini yerine getirme çağrısında bulundu.

KESK İzmir Şubeler Platformu, kamu kurumlarında devam eden ihraç, açığa alma, sürgün, ceza ve baskılarla ilgili her hafta sonu yaptığı oturma eylemini sürdürüyor. Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan kamu emekçileri, 'İşimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz. Bu Ağır Saldırıyı Püskürteceğiz' pankartı açarak sık sık, 'Yaşasın Onurlu Mücadelemiz' , 'Direne Direne Kazanacağız' , 'Susma Haykır OHAL'e Hayır' , 'İşimizi Geri İstiyoruz' ve 'Ne Darbe Ne OHAL, Demokrasi Derhal' sloganlarını attı.

Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan dönem sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, OHAL’in kaldırılması ve acilen demokrasinin gelmesi talebini yineledi ve “Açık ki ortada darbe karşıtı mücadele falan yoktur sadece AKP iktidarının kendi yolsuzluk düzenini devam ettirme amacı vardır. Türkiye’nin normalleşmesinin ön koşulu OHAL’in kalkması, normal hukuk düzenine acilen dönülmesidir. Bunun için tüm demokrasi güçlerinin bir an önce birleşmesi, TBMM’nin bir an önce OHAL’in kaldırılması için harekete geçmesi gerekmektedir. OHAL’le yaşamayı kabul etmiyoruz” dedi.

‘SORUMLUSU HÜKÜMET OLUR’

Açığa alındıkları için açlık grevine başlayan Eğitim Sen üyeleri  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumlarına da değinen Güven şunları söyledi: “Kaldı ki bu iki kamu emekçisinin eylemi, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde çıkardığı KHK’lerle yüz binden fazla yurttaşını işsizliğe ve açlığa mahkum eden Hükümete yöneliktir. Dolayısıyla oluşabilecek tüm ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlardan bizzat Hükümet sorumlu olacaktır. Hükümeti, bu görmezden gelme tutumunu sonlandırmaya çağırıyoruz.”

‘MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Antidemokratik uygulamalara rağmen iş güvencelerinden, emeklilik haklarından, insanca yaşam, emek, demokrasi ve barış mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Güven, “OHAL’in kaldırılması, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi için mücadelemizi yükselteceğiz. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttüğü için açığa alınan, ihraç edilen yönetici ve üyelerimiz de ‘suçlu’ değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız. Tüm bu antidemokratik ihraç kararlarına, baskılara karşı bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz” dedi.  

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dayanışma nöbetindeki kadınlara saldırı: 8 gözaltı

SONRAKİ HABER

Yıldız Sunta’da anlaşma sağlandı, grev sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...