19 Mayıs 2017 08:46

96 yıllık Atatürk Çocuk Yuvası kapatılmasın

Ankara'da CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Atatürk Çocuk Yuvasının kapatılma kararına tepki gösterdi, Aladağ ve Ensar olaylarını hatırlattı.

Paylaş

Ankara’da 96 yıldır kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara hizmet veren Atatürk Çocuk Yuvasının kapatılma kararı ardından incelemelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, buradaki çocukların belirsiz bir sürece ittiğinin farkına varılması ve yuvanın kapatılmasını izin verilmemesi gerektiğini söyledi. 

65 ÇOCUK PURSAKLAR’A YERLEŞTİRİLECEKLER

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Atatürk Çocuk Yuvasının kapatılma kararının ardından CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yuvayı ziyaret etti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının aldığı karar uyarınca; 96 yıldır kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara hizmet veren yuvanın 1 Haziran’da kapatılıp; burada kalan 0-3 yaş grubunda bakıma muhtaç 65 çocuğunda Pursaklar’daki sevgi evlerine yerleştirileceği açıklandı. 

Çocuk yuvasında yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Emir, Atatürk Çocuk Yuvasında yüz yıla yakın süredir kimsesiz çocukların yetiştirilmesinin eksiksiz yerine getirildiğini belirterek, buranın kapatılmasının telafisi imkansız zararlara yol açacağını söyledi. 

ALADAĞ VE ENSAR HATIRLATMASI

Emir, “Atatürk Çocuk Yuvasının kapatılması, çocuklarımıza sahip çıkmak ve gerekli eğitim imkânlarını sağlamak konusunda sicili kapkara olan bu siyasi iktidarın yol açacağı telafisi imkânsız zararlarından biri olacaktır. Köklü kurumları yok etmekte maharetli AKP iktidarı döneminde çocuklarımız, Adana Aladağ’daki tarikat yurdunda yanarak feci şekilde can verirken, Ensar Vakfı’nın Karaman’da misafirhanesinde defalarca tecavüze uğradı. Atatürk Çocuk Yuvasını kapatma kararı alanlar, buradaki çocuklarımızı da belirsiz bir sürece ittiğinin ivedilikle farkına varmalıdır. Kimsesiz veya bakıma muhtaç çocuklarımıza, bu yolla yeni bir darbe vurulmasına izin vermemeliyiz” dedi. 

İKİ TARİHİ ESER VAR 

Atatürk Çocuk Yuvası’nın Abdülhamid dönemine ait Kültür ve Turizm Bakanlığı tescilli iki tarihi eseri de barındırdığını kaydeden Emir, bu çocuk yuvasına sahip çıkmanın hem korunmaya muhtaç çocuklar, hem de tarih açısından başta yetkili merciler olmak üzere herkesin asli görevi olduğunu vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altınordu altyapısında Graper dönemi

SONRAKİ HABER

Bucaspor’a transfer yasağı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...