19 Mayıs 2017 07:32

Soner Yalçın: Sözcü Erdoğan’ın kaldığı oteli nasıl buldu?

Sözcü ve Odatv Yazarı Soner Yalçın, Sözcü'ye operasyonun gerekçesi yapılan haberin perde arkasını 6 Eylül'de anlatmıştı.

Paylaş

Sözcü gazetesi ve Odatv Yazarı Soner Yalçın, Sözcü’ye yönelik ‘FETÖ’ operasyonuna gerekçe gösterilen haberin perde arkasını 6 Eylül tarihli yazısında anlatmıştı.

Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu’nun 15 Temmuz 2016 günü yaptığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otelin gösterildiği haberin operasyonun gerekçesi olduğu Sabah ve Yeni Şafak gibi gazeteler tarafından duyurulmuştu.

Yalçın, söz konusu yazısında Ulu’nun Marmaris’i iyi tanıdığını ve 6 yıl burada gazetecilik yaptığını ifade ediyor.

11 Temmuz 2016’da DHA’nın “Marmaris Okluk Koyu'ndaki teknelerin uzaklaştırıldığı ve civar koyların boşaltıldığı haberi” üzerine günlerdir ortalarda görünmeyen ve tatil yaptığı düşünülen Erdoğan’ın burada kaldığı düşüncesinin oluştuğunu söyleyen Yalçın, Ulu ve kameraman arkadaşının Gökova Körfezi'ne giderek 10 Temmuz gecesi koylarda yaşananları haber yaptığını dile getiriyor.

Ulu’nun yaptığı tekneler haberinin 14 Temmuz’da Sözcü’de yayımlandığını söyleyen Yalçın, yazısına şöyle devam ediyor: “Gökmen Ulu Marmaris'e gitti. İlçede eski arkadaşlarıyla sohbet ederken Erdoğan'ın, İçmeler Mahallesi'nde, işadamı Serkan Yazıcı'ya ait otelin içindeki ultra lüks villada tatil yaptığını öğrendi. Aslında…
Bunu ilçede bilmeyen yoktu. Otelde konaklayan turistler civardaki lokantacılara söylemişti ve bu kulaktan kulağa yayılmıştı. Ve hatta…
Otelde kalanlardan kimileri bu haberi sosyal medyada paylaşmıştı; hem de 11 Temmuz gününden itibaren beş gün boyunca! Paylaşımların çoğunda serzeniş vardı. Örneğin, bir turist; Facebook sayfasında “Burada bile rahat yok. Müzik kısıtlandı, animasyon yasaklandı. Tatil zehir oldu” diye yazmıştı!
Sadece sosyal medya değil…
Turizm acentesinde çalışanlar da, turist kafilelerine gösterdikleri Yazıcı Oteli'nin önündeki “Yunus Park”ın Erdoğan'ın gelişiyle kapatılmasına sitem ediyorlardı!
Yani… Erdoğan'ın bulunduğu yeri Marmaris'te bilmeyen yoktu.
Bir gün sonra…
Gökmen Ulu, 15 Temmuz günü sadece deniz tarafından görülebilen villanın fotoğrafını çekti. Fakat, fotoğrafta Erdoğan yoktu.
Erdoğan'ın cuma namazına gideceğini düşünüp otele en yakın noktadaki İçmeler Camii'ne gittiler. Erdoğan gelmedi.
16 Temmuz'da dünyaca ünlü futbolcular ile Türk karmasının maçı için Erdoğan Antalya'ya gidecekti. Bu nedenle tatil haberini ertesi güne bırakmadı; 15 Temmuz günü saat 16:25'te haber “Erdoğan'ı SÖZCÜ buldu” başlığıyla SÖZCÜ'nün internet sitesinde çıktı!”

Yalçın, darbe gecesi Ulu’nun Erdoğan’ın bulunduğu otelin önüne geldiğini, Erdoğan’ın “Halkı meydanlara bekliyorum” şeklindeki ilk açıklamasının CNN Türk’ten önce Sözcü’de yayımlandığını dile getiriyor.

Yalçın yazısında “SÖZCÜ gazetesi, kimi yandaşlar tarafından ısrarla neden hedef yapılıyor? Darbe yapacak FETÖ'nün Erdoğan'ın kaldığı yeri bilmemesine olanak var mı? Darbeci askerlerin ne zaman ve nasıl görevlendirildikleri belli iken SÖZCÜ'ye saldırmalarının sebebi ne? Bunu yazanların hemen hepsinin17-25 Aralık'tan önce FETÖ övgüsünde yarışanlar olması tesadüf mü?” sorularını soruyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın ilk vaftizhanesinde bulunan 1000 eser temizlendi

SONRAKİ HABER

Gençleri buluşturan festival İzmir'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...