19 Mayıs 2017 05:49

‘Üfüren polis’ Meclis gündeminde

Soruşturma dosyasında unutulan ve polisin “Terör finansmanı falan üfleriz” sözlerini içeren operasyonlar Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

Soruşturma dosyasında unutulan ve polisin “Terör finansmanı falan üfleriz” sözlerini içeren operasyonlar Meclis gündemine taşındı. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Müneccimlik, falcılık üzerine kurulmuş üfürülmüş dosyalarla partimize karşı siyasi soykırım yürütülüyor” dedi. 

HDP ve Kürt siyasetine yönelik yürütülen operasyonlarda her gün birbirinden daha ilginç ve skandal niteliğinde gelişme ortaya çıkıyor. En son HDP Bursa yöneticileri hakkında hazırlanan dosyada polisin, “Eylemcileri terör finansmanıyla suçlar üfleriz” sözlerini içeren yaklaşımlarını dihaber gündeme getirmişti. 

Konuyu Meclis gündemine getiren HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Kürt siyasetine yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonlarında yaşanan hukuksuzlukları dile getirdi. 

ERDOĞAN’IN GENÇLİĞE VADETTİKLERİ

19 Mayıs Gençlik Bayramına işaret eden ve Erdoğan’ın, “Gençlerimize idam vadediyoruz; gençlerimize, daha yeni cezaevlerinin yapılması ve bu projelerden övünç duyan bir politika vadediyoruz” sözlerini hatırlatan Yıldırım, “Biz, cezaevleri, artan işkence oranları, artan gözaltı, tutuklama ve hükümlülük sayıları üzerinden bir çocukluk ve gençlik ve onların geleceğe dair umutlarını kıran bir toplumsal yapı oluşturduk. Burada on beş yıldır bu ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundan azade gelişen bir durum söz konusu değildir” dedi.

ÜFLENMİŞ DOSYALAR

Bursa HDP yöneticileri hakkında hazırlanan ve polis notunun “sehven” unutulduğu iddianameye de işaret eden Yıldırım, şu bilgileri paylaştı: “420 sayfa, şişirilerek hazırlanmış iddianamenin 317'nci sayfasında ‘yanlışlıkla’ demişler ki: ‘Bir kadın örgütü olan KJA'nın Bursa sayfasında kahvaltıdan foto paylaşımı var. Bir kahvaltı yapacaklar, kahvaltının davetiyesi 10 TL’dir.’ Bakın, polis fezlekesinden alıyorum. Ne diyor? ‘Biz 'Bu 10 TL'yle örgüte yardım ediyorlar" diyeceğiz. Devam ediyor: "Ceylan ve Mediha…’ Biri Yıldırım, biri Yenişehir ilçe yöneticilerimiz.’… kendi Face'lerinde paylaştı. Ortak bir tespit yapacağız, ikisine de ekleyeceğiz. Davetiye satışla ilgili görüşmeleri var, önemli. Bir de bunu 'terör finansmanı' filan üfleriz, Gazi abinin dediği gibi. Üfleme üzerine kurulu, müneccimlik üzerine kurulu şişirilmiş, üfürülmüş dosyalarla partimize dönük siyasi soykırım operasyonları yürütülmektedir.” 

FEZLEKE SAYISI DOLAR ARTIŞINDAN DAHA YÜKSEK

“Dokunulmazlıkların kaldırılması” adında bir darbe yapıldığının altını çizen Yıldırım, “11 Nisan 2016 günü yani dokunulmazlıklar kaldırılmadan kırk gün önceye kadar bu Parlamentodaki fezleke sayısı sadece 182 ama dokunulmazlığın kaldırılması talimatını Cumhurbaşkanı verip bunu açık beyan ettikten sonra süreç başladı. Anayasa Komisyonunda başladıktan sonra fezleke sayısı tam 3 kat artarak 510'a çıkıyor. 2001 devalüasyonunda bile dolar bu kadar artmadı ya, düşünün” şeklinde konuştu. (DİHABER)

 {{320151}}

ÖNCEKİ HABER

Kayyım Elçi’nin isminin verildiği parkın adını değiştirdi

SONRAKİ HABER

Zırhlı polis aracı 'Dursun Özbek istifa' anonsu yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...