16 Şubat 2011 22:04

Ankaralı ekmek zammına tepkili

Yediden yetmişe herkesin hakkını gasbedecek olan torba yasa Mecliste görüşülürken, Ankara Büyükşehir Belediyesi de sessiz sedasız halk ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaptı. Zamma tepki gösteren Mamaklı emekçiler, “Zaten ay sonunu zor getiriyoruz” diyerek zamların geri alınmasını istediler. Ankaralı emekçiler, 40 g&uu

Ankaralı ekmek zammına tepkili
Paylaş
İbrahim Kale

Yediden yetmişe herkesin hakkını gasbedecek olan torba yasa Mecliste görüşülürken, Ankara Büyükşehir Belediyesi de sessiz sedasız halk ekmeğe yüzde 25 oranında zam yaptı. Zamma tepki gösteren Mamaklı emekçiler, “Zaten ay sonunu zor getiriyoruz” diyerek zamların geri alınmasını istediler. Ankaralı emekçiler, 40 günlük faturalar nedeniyle “cezalı” gelen su parasını daha az su kullanarak aşağı çekmeye çalıştılar. Evde yanan iki ampulden birini söndürdüler. Çamaşırlarını bile elektriğin indirimli olduğu saatlerde yıkadılar. Ulaşıma zam gelince işe yaya gittiler. Ama ekmeğe zam gelince emekçiler aç yatmamak için tasarruf da yapamıyorlar. Emekçilerin zamlı ekmeğe ilacı, Ankara Büyükşehir Belediyesinin halk ekmeğiydi. Ama geçtiğimiz günlerde belediye halk ekmeğe yüzde 25 zam yaptığını açıkladı. Ekmek zamlarını Mamaklı emekçilere sorduk. Emekli İşçi Ahmet Aydıner, “Ekmeğe yaptıkları zamla kalsalar yine iyi. Her şeye zam yapılıyor” diyerek tepkisini gösterdi. Dolmuş ve otobüs fiyatlarına yapılan zammın ardından gitmek istediği yere yürümeye başladığını anlatan Aydıner, aldığı emekli aylığıyla geçinemediğini söyledi. “Ayakkabı alsam, çorap alamıyorum. Gömlek alsam, fanila alamıyorum” diyen Aydıner, sadece ekmek zamlarının geri çekilmesini değil, aynı zamanda emekli maaşlarına zam yapılmasını da istedi.

ZAMLAR PSİKOLOJİ BOZDU

Aldığı emekli maaşıyla 6 kişilik ailesini geçindiremediğini belirten Şerve Uğütçi ise, “Bu maaşla ekmek mi alalım, kira mı ödeyelim, fatura mı?​” dedi. 4 kişilik ailesiyle geçim derdinde olan Cemal Metin de, ekmek zamlarını “Devletin fakiri fukarayı  tavuk gibi yolması” olarak nitelendirdi. 7 yıl önce üniversiteyi bitiren kızının hâlâ iş bulamadığını belirten Fatma Boran da gelen zamlardan dolayı psikolojilerinin bozulduğunu söyledi. İşsiz olan Bahri Altun’un eşi şeker hastası. Çocukları da düzenli çalışacak iş bulamayan Altun, “Şu anda evime ekmek götürecek param dahi yok” diyerek, ekmeğe ne kadar zam yapılacağını hesaplamak yerine işsizlere iş bulunmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye gişede 6. sırada

SONRAKİ HABER

Bu kadınların gerçek katili kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...