Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 17 Mayıs 2017 Çarşamba

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

17 Mayıs 2017 04:52
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne Var Ne Yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

17 Mayıs Çarşamba günü, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

MEDYADA TRUMP-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Türkiye medyasında haftalardır konuşulan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki ilk yüz yüze görüşmesi 20 dakika sürdü. Zirve sonrası Washington’un Ankara’nın tepkisini çeken politikalarında bir değişiklik yaşanacağı izlenimi ortaya çıkmazken görüşme hemen hemen tüm gazetelerin manşetlerindeydi.
Hürriyet, “İki net mesaj” manşetiyle Erdoğan’ın “YPG’ye desteğin kesilmesi” ve “Fethullah Gülen’in iadesi” konularındaki taleplerini dile getirdiğini yansıttı. Görüşmeye dair yorumda “YPG konusunda iki ülke arasındaki  görüş ayrılığının devam ettiği izlenimi vardı” denildi.
Yandaş medyada Sabah, “Bölgenin geleceğine terörün yeri yok”, Yeni Şafak, “Tarihi görüşme: Yeni dönemin temeli atıldı”, Star, “Erdoğan noktayı koydu: Bölgemizde PYD’ye yer yok” manşetlerini attı.
Milliyet, Trump’ın ağzından “İlişkimizi kimse yenemeyecek” dedi. Karar ve Habertürk ise “Beyaz Saray’da PYD/YPG uyarısı” manşetlerini attı.
Cumhuriyet’in haberinde “İlk görüşmeye YPG damgası” başlığı atılırken “Beyaz Saray’daki zirvede Suriye konusundaki farklı yaklaşımlar aşılamadı” denildi.
Aydınlık, yandaş medyanın aksine görüşme için “Soğuk karşılaşma” ifadesini kullandı.
BirGün’ün siyaset bilimcileriyle görüşerek hazırladığı haberde “Tablonun değişmesi mümkün görünmüyor” denildi. Evrensel’de de siyaset bilimciler görüşmeyi değerlendirdi. Sinan Birdal, “Ziyaretin amacı fotoğraf çektirmekti”, Sezin Öney, “Araya sıkıştırılmış toplantı izlenimi verdi”, Fatih Yaşlı ise “İlişkilerin seyri gerilimlere açık ve düşük yoğunluklu olacak” ifadelerini kullandı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yolcu otobüsü demir yüklü TIR'a çarptı: 1 ölü, 20 yaralı

SONRAKİ HABER

Aydınlık Yazarı Önkibar, Halk TV'yi hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...