16 Mayıs 2017 13:34

Duterte: Türkiye nereye köprü olacağı konusunda kararsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Türkiye'nin nerede köprü olacağı konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Paylaş

Çin'in başkenti Pekin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme gerçekleştiren Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Türkiye ve Moğolistan’ın Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’ne (ASEAN) katılmasını desteklediğini belirterek, “ Türkiye, Asya’da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız” dedi.

Hem Erdoğan hem de Moğolistan Başbaşkanı Jargaltulga Erdenebat’ın ASEAN’a katılmak için ilgi gösterdiğini söyleyen Duterte “ASEAN’ın başkanlığını yürütttüğüm bu sürede örgüte girişleri için destek olmamı istediler. Ben de ‘Neden olmasın?’ dedim” dedi.
Duterte ayrıca “Türkiye, Asya’da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız. Bu her zaman belirsiz bir konu oldu” ifadelerini kullandı.

ASEAN, 1967 yılında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, Endonezya,Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland arasında Bangkok Deklarasyonu’nun imzalanmasıyla kuruldu. Birlik, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmenin desteklenmesinin yanı sıra bölgesel barış ile güvenliğin artırılmasını amaçladığını savunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 16 Mayıs 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Dünyanın en kirli adası: Henderson Adası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...