Duterte: Türkiye nereye köprü olacağı konusunda kararsız
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Türkiye'nin nerede köprü olacağı konusunda kararsız olduğunu söyledi.

Çin'in başkenti Pekin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir görüşme gerçekleştiren Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Türkiye ve Moğolistan’ın Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’ne (ASEAN) katılmasını desteklediğini belirterek, “ Türkiye, Asya’da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız” dedi.
Hem Erdoğan hem de Moğolistan Başbaşkanı Jargaltulga Erdenebat’ın ASEAN’a katılmak için ilgi gösterdiğini söyleyen Duterte “ASEAN’ın başkanlığını yürütttüğüm bu sürede örgüte girişleri için destek olmamı istediler. Ben de ‘Neden olmasın?’ dedim” dedi.
Duterte ayrıca “Türkiye, Asya’da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız. Bu her zaman belirsiz bir konu oldu” ifadelerini kullandı.
ASEAN, 1967 yılında Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, Endonezya,Malezya, Filipinler, Singapur ve Tayland arasında Bangkok Deklarasyonu’nun imzalanmasıyla kuruldu. Birlik, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmenin desteklenmesinin yanı sıra bölgesel barış ile güvenliğin artırılmasını amaçladığını savunuyor. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et