16 Mayıs 2017 12:00

Açlık grevini hedef gösterenlere suç duyurusu

SES, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve destekçilerini hedef gösteren medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Paylaş

SES Ankara Şubesi 69 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve destekçilerini hedef gösteren medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Hedef gösterilenler arasında bulunan ihraç edilen SES üyesi Veli Saçılık ise “Sabah gazetesine soruyorum. Bizim başımıza geleceklerden sorumlusunuz. Ne yapacaksınız?” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, ihraçlara karşı 69 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve destek verenleri hedef gösteren medya kuruluşları hakkında açıklama yaptı.

Açıklamaya hedef gösterilenler arasında bulunan SES Üyesi Veli Saçılık, Saniye Erenler Öztürk ve Arzu Koluaçık da katıldı.

Sendika şubesinde yapılan açıklamada konuşan SES Ankara Şube Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım, hükümet yanlısı medyada çıkan haberlerin haksız ve mesnetsiz iftiralardan oluştuğunu söyledi. Çıkan haberlerde sorumluluğu olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklayan Yıldırım, “Şubemiz üyeleri şahsında örgütlü mücadelemizi hedef gösteren yaklaşım suçtur. Bu tür asılsız haberlerle üyelerimiz ve dolayısıyla sendikamız faaliyetleri itibarsızlaştırılmaya çalışılmakta, ‘işimi geri istiyorum” talepleriyle direnen kamu emekçilerine saldırı zemini hazırlanmaktadır. Meşru ve demokratik haklarını kullanarak haksız ve hukuksuz ihraç edilmelere direnen üyelerimize olası saldırılardan bu tür mesnetsiz haberleri yapan yandaş basın-yayım organları birinci dereceden sorumlu olacaktır” dedi.

Açıklamada söz alan Veli Saçılık ise Sabah gazetesinin fotoğraflarını basarak kendilerini teşhir ettiğini söyledi. “Sabah gazetesine soruyorum. Bizim başımıza geleceklerden sorumlusunuz. Ne yapacaksınız?” diyen Saçılık, mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Açlık grevi mücadelesinin gölgelenmek istendiğini ifade eden Saçılık, “İnsanlar bizim haklı mücadelemize destek veriyorlar. Yandaşların rahatsız olduğu şey budur. Onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Devran dönecek ve bu yazdıklarının hesabını verecekler” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP PM üyesi asılsız ihbar nedeniyle tutuklandı

SONRAKİ HABER

553 aydından Gülmen ve Özakça çağrısı: Talepleri karşılayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...