14 Mayıs 2017 13:54

Venezuela’da orduya ‘darbeye diren’ çağrısı

Venezuela'da yurtsever askerlere ve yetkililere ABD destekçisi sağcıların darbe çığırtkanlığına kulak vermeme çağrısı yapıldı.

Paylaş

Venezuela Komünist Partisi (PCV), ülkedeki “ABD destekçisi sağcılar”ın, askeri yetkilileri şantaj ve manipulasyonla harekete geçirmeye çalıştığını belirterek, “Yurtsever askerlere ve yetkililere” bu baskılara boyun eğmeme ve “ulusal egemenlik, bağımsızlık ve halkın güvenliğini” savunma konusunda tereddüt etmeme çağrısı yaptı.

Venezuelanalysis.com’un haberine göre, yazılı açıklama yapan PCV, ülkede yaşananları sınıf mücadelesinin keskinleşmesi olarak nitelendirerek, “Avrupalı ve Kuzey Amerikalı (ABD) büyük sermayenin çıkarlarını temsil eden güçler, Venezuela ve tüm Latin Amerika’nın kontrolünü, bu hedeflerine direniş gösteren sosyal ve siyasal kesimlerini yenilgiye uğratarak ve yok ederek ele geçirmeye çalışıyor” dedi.  

MÜMKÜN OLAN EN GENİŞ ANTİ EMPERYALİST İTTİFAK

Açıklamada, ülkede giderek yayılan terörizmin ulusal egemenliği, bağımsızlığı ve işçi sınıfının kazanımlarını tehdit ettiği belirtilerek, bu duruma “birleşik, güçlü ve tutarlı bir yanıt” verme çağrısı yapıldı, “Anti demokratik terörist planları yenilgiye uğratmak için gecikmeden mümkün olan en geniş anti emperyalist ittifak harekete geçirilmelidir. Acil olarak merkezi hükümetin, (sol partilerin ve kitle örgütlerinin seçim ittifakı) Büyük Yurtsever İttifak’ın, halk ve işçi sınıfı hareketinin güçlerinin ve silahlı kuvvetlerin yurtsever yönetiminin birlikte çalışmasına ihtiyacımız var” denildi.

HÜKÜMETE ‘SEKTERLİK VE BENCİLLİK’ ELEŞTİRİSİ

Açıklamada hükümetin tutumu da eleştirilerek, “Venezuela işçi sınıfı, mevcut yürütmeyi elinde bulunduran küçük burjuvazinin, devletin diğer güçlerinin ve hükümet partilerinin, Bolivarcı süreci zayıflatmaktan başka bir işe yaramayan ve düşmanın planlarının lehine sonuçlanan sekter ve bencil yaklaşımı derhal terk etmesine ihtiyaç duymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti: “Ancak örgütlü ve bilinçli işçi sınıfını tarafından yönetilen geniş bir halk birliği Bolivarcı ülkenin savunmasını ve sosyalizmin bilimsel ve kararlı temelleri üzerinde yükselecek gerçek inşasına yönlendirecek devrimci değişimleri derinleşmesini garanti altına alabilir. Barış, faşizm yenilerek kazanılır” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fatima töreninde  Venezuela çağrısı

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteci Kaplanoğlu: Tüm gazetecilere özgürlük!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...