12 Mayıs 2017 11:00

Ekmek zammı protestosuna soruşturma açıldı!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin ekmek zammı protestosuna OHAL kanunu gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı.

Paylaş

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin tencere tavalı yaptığı ekmek zammı protestosuna jet soruşturma açıldı.

Dernek üyesi 3 kadın ile Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ekmeğe gelen zammın ardından Yenikent Muhtarlığı önünde yapılan açıklamaya katıldıkları için ifadeye çağrıldı. Savcının soruşturma talimatı vermesi üzerine Derince Emniyet Müdürlüğü, dernek üyesi 3 kadın ile EMEP İl Başkanı Arzu Erkan'ı arayarak ifadeye çağırdı.

Kadınlar, OHAL Kanunu'nun 11. maddesi (M) bendine göre basın açıklamasının bildirimsiz yapılması ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten ifade verdi. Soruşturmanın davaya dönüşüp dönüşmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

'BUNDAN DOĞAL NE OLABİLİR?'

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, ekmek zammına yapılan protestoya siyasi bir partinin il başkanı olarak katıldığını belirterek, "Benim ekmek zammı protestosuna katılmamdan doğal bir şey olamaz. İşçilerin ve emekçilerin gün geçtikçe gelen zamlarla beli bükülürken, buna duyarsız kalamayız. Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği de duyarsız kalmamış, zammı protesto etmek için açıklama yapmıştır, bundan doğal ne olabilir?" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Soma’nın asıl sorumluları hala hesap vermedi'

SONRAKİ HABER

Süleyman Yeşilyurt tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...