12 Mayıs 2017 10:39

İzmir'de hemşire ve ebeler taleplerini haykırdı

SES İzmir Şubesi Hemşirelik Haftası ve Ebeler Günü nedeniyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası ve 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü nedeniyle mesleklerinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve taleplerini dile getirmek için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaptı. "Sağlıkta Taşeron Ölüm Demektir" , "Emekçiyiz Haklıyız Kazanacağız" sloganları atan hemşireler, "İş Yüküne Angarya Çalışmaya Hayır" , "24 Saat Açık Kreş İstiyorum" , "Eleman Değil Ebeyiz, Hemşireyiz" , "İş Güvenliği Can Güvenliği İstiyorum" şeklinde taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan SES İşyeri Temsilcisi Ayşe Tabakoğlu, sağlıkta dönüşümün hemşirelere iş yükü, angarya çalışma, fazla nöbet, mobbing, esnek ve kuralsız çalışma, performans sistemi ile birlikte ücrette adaletsizlikken başka bir şey getirmediğini söyledi. Sağlık alanında en çok taciz ve şiddeti yaşayanların 7/24 nöbet tutan hemşirelerin olduğunu hatırlatan Tabakoğlu, "Ebe ve hemşirelik mesleği ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınmalı, fiili hizmet süresi zammından faydalandırılmalıdır. Bizim üzerimizden performans yapamazsınız, ek ödemeler iki katına çıkartılmalı ve emekliliğe yansıtılmalıdır" dedi. Sağlıkta çalışan tüm emekçilere kölece çalışma şartlarının dayatıldığını söyleyen Tabakoğlu, "Dayatılan bu sistem çalışma koşullarını ağırlaştırdığı gibi iş barışını bozmaktadır. Hükümetin KHK'lerle yaptığı ihraçlar kamu personel reformunun işletilmesi ve özelleştirmelerin ayak sesleridir" dedi.

SES İzmir Şube Başkanı Hülya Ulaşoğlu ise, hemşireler gününde fiili hizmet taleplerinin devam ettiğini ifade ederek, "5 yıla 1 yıl istiyoruz. Çünkü gece gündüz çalışma saatlerini hesapladığımız zaman yirmi yılda dört yıl hastanede ekstra mesai yapıyoruz. Ağır şartlarda geceleri de çalışıyoruz ve yıpranma payımızı istiyoruz. Sağlıkta dönüşüm sistemi ile hemşirelik tanımını değiştirmeye çalışıyorlar biz bunlara karşı mücadele edeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Emekçilerin demokrasiyi tesis etme sorumluluğu var’

SONRAKİ HABER

Şevki Yılmaz'ın 'MİT kelle almalı' sözü ifade özgürlüğüymüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...