11 Mayıs 2017 12:10

HDP'li 2 vekil hakkında fezleke hazırlandı

Van'da yaptıkları konuşmalar nedeniyle HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında fezleke hazırlandı.

Paylaş

Van'da çeşitli tarihlerde yaptıkları konuşmalar nedeniyle HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında fezleke hazırlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekelerde, Ertan ve Taşdemir'in Van'da çeşitli tarihlerde katıldıkları programlarda yaptıkları konuşmalarda 'suç ve suçluyu övmek', 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarını işledikleri iddia edildi. Anayasa'nın 83'üncü maddesine istinaden milletvekilleri Ertan ve Taşdemir'in dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Ertan ve Taşdemir'in halen milletvekili olmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83'üncü maddesi gereğince yasama dokunulmazlığına sahip oldukları kaydedilen fezlekelerde, belirtilen suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılabilmesinin TBMM Başkanlığı tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırılması şartına bağlı olduğuna, bu nedenle de fezlekelerin ekleriyle gönderildiğine yer verildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hava Harp Okulu öğrencilerinin davaları birleştirildi

SONRAKİ HABER

Meclis aç-kapa yaptı, CHP’li vekiller tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...