10 Mayıs 2017 17:23

Aslı Erdoğan’a Uçan Süpürge Tema Ödülü

20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ödülleri açıklandı. Uçan Süpürge Tema Ödülü’ne de yazar Aslı Erdoğan layık görüldü.

Paylaş

20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin ödülleri açıklandı. Uçan Süpürge Onur Ödülü’ne oyuncu Perran Kutman, Uçan Süpürge Tema Ödülü’ne de yazar Aslı Erdoğan layık görüldü.

Bianet’in haberine göre Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nün sahibi ise belgesel sinemacı Emel Çelebi oldu. Çelebi, Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nin ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin kurucusu ve programcısı.

Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasına teşvik etmek amacıyla Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü Ecem Uzun’a verilecek.

Ödüller, 23 Mayıs’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, T.C Başbakanlık Tanıtma Fonu, Çankaya Belediyesi, Açık Toplum Vakfı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ankara Üniversitesi İletişimliler Vakfı (İLEV), Sheraton Otel Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmler Festivali’nin destekçileri arasında yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Van'da Emek Gençliği Denizleri andı

SONRAKİ HABER

Zülfü Livaneli’den Özakça ve Gülmen için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...