10 Mayıs 2017 13:05

Türkiye heyeti, YPG kararını bir gün önce öğrenmiş

NY Times'ın iddiasına göre, Türkiye heyeti YPG kararının çoktan verildiğini sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdikleri Beyaz Saray’da öğrendi.

Paylaş

New York Times’ın iddiasına göre Trump yönetimini Kürtleri silahlandırmaktan vazgeçirmek için ABD’ye giden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, kararın çoktan verildiğini sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdikleri Beyaz Saray’da öğrendi.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre, New York Times gazetesi, YPG kararını Akar, Fidan ve Kalın’a ileten kişinin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster olduğunu yazdı. Görüşme, 8 Mayıs Pazartesi günü yapıldı; Amerikan yönetimi de Türkiye’nin haberdar edilmesi sonrası hemen ertesi günü kararı dünyaya duyurdu.

New York Times, “Türkiye medyasına göre Akar, Fidan ve Kalın’ın misyonu Trump yönetimini Kürtleri silahlandırmaktan vazgeçirmekti. Bunun yerine, kararın çoktan verildiği konusunda bilgilendirildiler” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya: Türkiye’ye silah vermeye devam edebilir miyiz?

SONRAKİ HABER

Suriye’deki ENKS ofisleri kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...