10 Mayıs 2017 06:43

HDP, AYM Başkanına bir kez daha çağrı yaptı

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve beraberindeki parti heyeti, milletvekillerinin tutukluluğunun sona erdirilmesi için bir kez daha AYM önündeydi.

Paylaş

HDP Sözcüsü Osman Baydemir başkanlığındaki HDP MYK üyeleri ve milletvekilerinden oluşan kalabalık bir heyet bir kez daha Anayasa Mahkemesi (AYM) önündeydi. 

Heyet, AYM’ye HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin tutukluluğu konusundaki hukuksuzluğa son verilmesi için bir an önce karar verme çağrısı yaptı. 

'TAM 188 GÜNDÜR ADALET ÇİĞNENİYOR'

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir burada yaptığı açıklamada Nursel Aydoğan'ın milletvekilliğinin düüşrülmesini de hatırlatarak "Tam 188 gündür adalet çiğneniyor. Tam 188 gündür 6 milyon insanın seçme ve seçilme hakkı gasp ediliyor. Daha dün halkın iradesi gasp edildi. Suça ortak olmayın." çağrısında bulundu.

"Bu önemli meselenin kaynağında hiç kuşkusuz 'öteki' ile sağlıklı bir ilişkinin kurulamaması yatmaktadır" diyen Baydemir, yaşanan küresel vicdan rahatsızlığını gidermenin yolunun, başkasını da insan olarak görmek ve insan haklarının aynı zamanda "ötekinin hakları" olduğunu kabul etmekten geçtiği vurgusu yaptı. AYM'nin 188 günlük suskunluğunu bozmasını ve kendi içtihadını yok saymayarak gereğini yerine getirmesini umduklarını söyleyen Osman Baydemir "Adalet zaten gecikmiş ve çiğnenmiştir. Daha büyük yaraların oluşmaması için bir an önce gerekli kararın verilmesini bekliyoruz." dedi.

'HALK MAHKEMEYE NASIL GÜVENECEK?'

HDP Grup Başkan Vekili Filiz Kerestecioğlu da AYM’ye defalarca kendi içtihadına uyma çağrısı yaptıklarını vurgulayarak sözlerine başladı. "AYM bunu yapmazsa halk bir mahkemeye nasıl güvenecek?" diyen Kerestecioğlu "Bu dönemin önemli özelliklerinden birisi mahkemelerin kendi kararlarına kendilerinin itiraz etmesi ve bambaşka bir karar vermesi. AYM de hem halkın iradesini hiçe sayıyor, hem de insanların yargıya güvenini bitirme riskini göze alıyor. Halkın yargıya güvenmesi lazım. Vermeleri gereken kendi kararlarıdır." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aksoy, Taş ve tutuklu gazeteciler için yapılan itiraza ret

SONRAKİ HABER

Bir kadını taciz edip döven sanığa 20 yıl hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa