28 Nisan 2017 06:14

İbrahim Karagül: Alabildiğine silahlanmaya yönelmeliyiz

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 'Türkiye'nin alabildiğine silahlanmaya yönelmesi gerektiğini' öne sürdü.

Paylaş

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ‘Haydut dünya düzeni’ ve en acil mesele: O duvar yıkılmalı!' başlıklı köşe yazısında  "Türkiye'nin alabildiğine güce, savunmaya, silahlanmaya yönelmesi, çok daha büyük krizlere karşı teyakkuz halinde olması zorunludur" dedi.

Türkiye'nin savaşı sınır ötesine taşıması ve Suriye'ye girmesinin en büyük destekçilerinden Karagül, "Türkiye için en büyük ve yakın tehdidin" sınır hattını Kürtlerin kontrol etmesi olduğunu öne sürerek "O koridor Türkiye için en büyük ve en yakın tehdittir. İran sınırından Akdeniz'e uzanan ve ülkemizin bütün güney kapılarını denetleyecek şekilde dizayn edilen koridor, sadece enerji planlarıyla sınırlı değildir. Sadece PKK üzerinden bir terör koridoru planı da değildir.
Bizim için asıl tehlike, o koridor üzerinden Türkiye'nin güney kapılarının tamamen kapatılması, Arap/İslam dünyasıyla bütün bağlarının kalıcı olarak kesilmesidir. Projenin esası da budur" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari’de 25 bölgede yasak ilan edildi

SONRAKİ HABER

Annesini boğarak öldürdü, 'rüyamda işaret aldım' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...