08 Mayıs 2017 14:52

Yıldırım: Gülmen ve Özakça’nın eylemini sahiplenin

61 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret eden HDP’li Ahmet Yıldırım, eylemi sahiplenme çağrısında bulundu.

Paylaş

61 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, ulusal ve uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, söz konusu eylemin sahiplenmesini istedi. Yıldırım, “Dayatılan faşizan politikaları kabul edecek değiliz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, 61 gündür “İşimizi geri istiyoruz” sloganı ile Yüksel Caddesi’nde İnsanlık Anıtı önünde açlık grevi eylemlerini devam ettiren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı ziyaret etti. Ziyareti gerçekleştiren HDP heyeti; beraberindeki akademisyenler ve Barış Anneleri ile basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “İşimizi geri istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atılırken, “OHAL, haklarımıza ve iş güvencemize saldırıdır. İşimizi geri istiyoruz” pankartı açıldı.

‘DAYATILAN FAŞİZAN POLİTİKALARI KABUL EDECEK DEĞİLİZ’

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, KHK’ler ile işinden ihraç edilen kamu emekçilerinin direnişini selamlayarak sözlerine başladı. Yıldırım, “İnsanlarımıza öğretilmiş çaresizlik dayatılıyor. Asla çaresiz değiliz. Bu dayatılan faşizan politikaları kabul edecek noktada değiliz. İnsan oğlunun beyni düşündükçe, yüreği attıkça yeniyi üretebilme, sorunlara karşı çözüm gücü olabilme, baskı ve faşist politikalara karşı direnme gücünü her zaman kendisinde bulacaktır” dedi.

‘EKMEĞİMİZİ ALABİLİRSİNİZ ONURUMUZU ASLA’

Yıldırım, Gülmen ile Özakça’yı ihraç edildiği günden bu yana “boyun eğmeyen kişilikler” olarak tanıdığını ifade ederek, “Aslında halkımıza dayatılan öğretilmiş çaresizlik politikalarına karşı insan oğlunun direniş simgesidir. Takınılan tutum, sergilenen açlık grevi kritik bir tutum olduğu kadar, insani vicdani ve ahlaki bir tutumdur. Ekmeğimizi elimizden alabilirsiniz; ama onurumuzu alamazsınız. İşimizi, mesleğimizi, ekmeğimiz şahsında onurumuzla direnmeye devam edeceğimizin çığlığıdır bu” şeklinde konuştu.

‘BU EYLEMLERİ DAHA GÜÇLÜ SAHİPLENMELİYİZ’

Yıldırım son olarak, hem uluslararası kurumlara, hem de Türkiye’de duyarlı kamuoyuna çağrıda bulunarak, “Arkadaşlarımızın farklı mecralarda sergilemiş oldukları ve bir direnişe tekabül eden bu eylemelerini daha güçlü sahiplenmeliyiz. Eylemlerinden dolayı onları kutluyorum ve kesinlikle sonuç alınıncaya kadar bu işin sadece onların omuzuna bırakılmayacak kadar acil olduğunu ifade etmek istiyoruz” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Tekstil işçileri öğle yemeğinden zehirlendi

SONRAKİ HABER

Büyük bankalar İngiltere’den taşınmayı planlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...