Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 8 Mayıs 2017 Pazartesi

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

08 Mayıs 2017 04:41
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne Var Ne Yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

8 Mayıs Pazartesi günü, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

CHP'DEKİ TARTIŞMALARI MEDYA NASIL GÖRDÜ?

CHP Parti Meclisi dün olağanüstü toplanarak Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ı tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı. CHP’deki tartışmalar bugünkü gazetelerde kendisine önemli yer buldu.

‘KAOS TALİMATI SARAY’DAN GELDİ’

Cumhuriyet, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kaos talimatı Saray’dan geldi” ifadesini manşetine taşıdı. Cumhuriyet, Kılıçdaroğlu’nun “Biz her şeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı, talimat verildi. Bunun üzerine bazı arkadaşlar bilinçli bazı arkadaşlar da bilinçsiz olarak bu projeye hizmet etti” dediğini aktardı.
Cumhuriyet’in haberine göre Selin Sayek Böke için toplantıda “Sözde profesör”, “Proje ürünü” gibi ifadeler kullanıldı.
Kılıçdaroğlu’nun toplantıda “Bu partiye, partiiçi demokrasiyi getiren benim, kimse kusura bakmasın. Bu partiyi korumak da benim görevim. Genel Başkan olmak isteyen varsa buyursun, hatta delegelerle buluşması için yardımcı olurum. Kendi cebimden para verir, salon tutarım. Ama hiç kimseye partiyi yıprattırmam” dediği de haberde yer aldı.

ORHAN BURSALI: KILIÇDAROĞLU DEMİR SİYASİ DİSİPLİNE Mİ GEÇTİ?

Cumhuriyet’ten Orhan Bursalı, “Kılıçdaroğlu demir siyasi disipline mi geçti” başlıklı köşe yazısında “Referandum sonucu AKP’yi sallandırdı derken, esas sallanan CHP oldu. Baykal’ın çıkışı, İnce’nin olağanüstü kongre çağrısı, Fikri Sağlar’ın eleştirileri, derken Sayek’in istifası, Kılıçdaroğlu’nun Sağlar’ın partiden atılması için mekanizmayı harekete geçirmesi ve dünkü olağanüstü toplantıda disipline sevki...
Kılıçdaroğlu “demir siyasi disiplin” aşamasına geçti adeta” ifadelerini kullandı.
Bursalı, “Eleştirel duruşlara karşı tasfiye mekanizmasını çalıştırmak hiç hoş değil. Çünkü Sağlar’ın eleştirilerine katılan, parti içinde ve dışında yüz binlerce kişinin var olduğu söylenebilir” dedi.

AYDIN ENGİN: CHP DURMASIN, DURULMASIN

Aynı gazetede Aydın Engin ise “CHP durmasın, durulmasın” başlıklı köşe yazısında “CHP çalkalansın, iyidir. Ülke için iyidir. Parti için iyidir. Demokrasi için iyidir.  CHP ya 50 yıllık “Bir sosyal demokrat partiye dönüşme” serüvenini başarıya ulaştıracak ya da...
Ya da zor ve zorlu karar anlarında “devlet”in yanında saf tutacak. O devletin dizginlerini Tayyip Erdoğan ve tayfası ele geçirmiş bile olsa öyle saf tutacak.” dedi.

SABAH: HİZİPLERİN İKTİDAR SAVAŞI

CHP gündemi yandaş medyada da manşetlerde yer aldı. Sabah, “CHP’de hiziplerin iktidar savaşı” manşetini attı.

YENİ ŞAFAK: BÖKE, ABD ELÇİSİ İLE GÖRÜŞÜP İSTİFA ETTİ

Yeni Şafak ise Selin Sayek Böke’yi hedef aldığı manşetinde “ABD elçisi ile görüşüp istifa etti” iddiasını ortaya attı. Nur Banu Aras’ın “Parti kulislerinde konuşuluyor” dediği haberinde “Selin Sayek Böke, Özgür Özel, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner ve Zeynep Altıoklar’ın birlikte hareket ettiği, bu grubun Kılıçdaroğlu’nun yerine gelip, eş başkanlık sistemini hayata geçirmek istedikleri belirtildi. Parti kulislerinde, Özel ve Böke’nin geçtiğimiz cuma günü Amerikan Büyükelçisi ile görüştüğü iddia edildi. Aykut Erdoğdu ile Kılıçdaroğlu’nun anlaştığı, Böke’nin yerine Erdoğdu’nun yerine bunları getirince grubun da dağıtıldığı belirtiliyor” ifadeleri kullanıldı.

‘BÖKE, İSTİFA METNİNİ DEĞİŞTİRDİ’

CHP’de Böke eksenli tartışmalarda bir diğer nokta da, Böke’nin Kılıçdaroğlu’ya sunduğu istifa mektubunu, bir gün sonra değiştirdiği iddia edildi. Hürriyet’ten Deniz Zeyrek, Kılıçdaroğlu’nun Böke’nin metnini okuyunca “şoke olduğunu” yazarak “Böke’nin açıklaması, kendisiyle yaptığı görüşmeyle 180 derece zıddı” dedi.

Evrensel’de Mehmet Bekaroğlu, Serpil İlgün’e verdiği röportajda “Yayınlamış olduğu istifa metni siyasi bir metin. Keşke tavrını o açıklamaları yapmadan koysaydı. Bunu talihsizlik olarak kabul ediyorum. Üzüldüm, ama siyaseten baktığımızda Baykal’ın çıkışı, Muharrem Bey’in zaten bekleneni ortaya koyması, Fikri Bey’in çıkışı, Selin Hanım’ın istifası... Bunların hepsi kamuoyunda “CHP karıştı”, dolayısıyla “hayır bloğu karıştı” algısını yaratır. Bu da zarar verir” diyerek Böke’yi eleştirdi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Leyla Halid açlık grevine başlıyor

SONRAKİ HABER

LeBron James'in süpürge mesaisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...