08 Mayıs 2017 04:29

'Ramazan sonrası YPG'ye sınır ötesi operasyon' iddiası

TSK'nin YPG hedeflerine yönelik operasyon planlarını hazırladığı operasyon tarihi için Ramazan ayı sonrasının gösterildiği iddia edildi.

Paylaş

TSK'nin Temmuz ayında Suriye'deki YPG mevzilerine yönelik operasyonlar gerçekleştirmeyi hedeflediği iddia edildi.

Karar'dan Hilal Öztürk'ün haberine göre "TSK'nin 'her yöne' operasyon planları hazır. Harekat tarihi için dile getirilen zaman ise Ramazan ayı sonrası."

Haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesi hatırlatılırken "Bir yandan en üst seviyede ikili ve heyetler arası görüşmelerle müttefikler ikna edilmeye çalışılırken, diğer yandan askeri hazırlıklar da sürdürüldü. Karar’ın bölgedeki askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre, YPG koridorunu hedef alan çoklu planlar, ‘her yöne’ düzenlenecek şekilde hazır. Ancak operasyon için kesin bir tarih bildirilmedi. Son olarak operasyonun 24 Haziran’da bitecek Ramazan ayı sonrası için planlandığı bilgisi paylaşıldı" denildi.

Karar'ın manşete taşıdığı haberde "Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan oluşan heyetin ABD’deki ön görüşmelerde Türkiye’nin hem çatışmasızlık bölgeleri hem de YPG koridoruna operasyon planlarının ayrıntılarıyla aktarılacağı belirtildi" ifadesi kullanılıyor.

Erdoğan'ın 16 Mayıs'taki ABD ziyaretinde birinci gündemin "ABD'nin Rakka harekatını YPG ile değil TSK ve desteklediği cihatçı gruplarla yapması" olduğu biliniyor. Ankara'nın Karar'ın manşetinde dile getirilen sınır ötesi harekat planlarının ABD ziyaretinden çıkacak sonuca göre şekillenmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye genelinde uyuşturucu operasyonu

SONRAKİ HABER

Türkiye, İran sınırına da duvar örüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...