06 Mayıs 2017 11:48

HDP'den açıklama: Eş başkan değil vekil atadık

Dihaber tarafından geçilen 'HDP’nin Eş Genel Başkanlığına Serpil Kemalbay getirildi' haberine ilişkin HDP'den açıklama geldi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) olağan genel kongreye kadar görevde kalacak yeni eşbaşkanın Serpil Kemalbay olacağı yönünde Dihaber tarafından geçilen habere ilişkin açıklama yaptı. HDP, Kemalbay’ın iki ay önce Eş Genel Başkan Vekili olarak atandığını ve bugün yapılan MYK toplantısında bu konuda yeni bir karar alınmadığını açıkladı.

Parti tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bazı dijital medya ve sosyal medya organlarında şu anda sürmekte olan HDP Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu’nun ortak toplantısına ilişkin ‘HDP Eş Genel Başkanını seçti’ haberi hiçbir unsuru ile gerçeği yansıtmamaktadır.

Eş Genel Başkan Yardımcımız Serpil Kemalbay, 12 Mart 2017 tarihinde, yani bundan yaklaşık iki ay önce yapılan Parti Meclisi toplantısında zorunlu ve hukuki sebeplerden dolayı Eş Genel Başkan Vekili olarak atanmıştır. Bu görevi 20 Mayıs 2017 tarihine kadar da sürdürecektir.

HDP, 20 Mayıs 2017 tarihinde, yani 2 hafta sonra yapılacak olan 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Eş Genel Başkanlarını, Parti Meclisi’ni, Merkez Disiplin Kurulu’nu ve Uzlaştırma Kurulu’nu seçecektir. Şu anda sürmekte olan toplantının gündeminde bu konu yoktur.”

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 10 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Tüzel: 'Hayır' sayfası henüz kapanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...