06 Mayıs 2017 10:04

HDP’nin Eş Genel Başkanlığına Serpil Kemalbay getirildi

HDP MYK toplantısında parti üyeliği düşürülen Eş Genel Başkan Yüksekdağ’ın yerine, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Serpil Kemalbay getirildi.

Paylaş

HDP MYK toplantısında parti üyeliği düşürülen Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın yerine, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Serpil Kemalbay’ın getirildiği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İstanbul’da dün başladığı ve yarın devam edecek olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında önümüzdeki sürece dair önemli kararlar alması bekleniyor. Tüm milletvekillerinin ve MYK üyelerinin katılımıyla devam eden toplantıda, önemli gündem maddelerinden milletvekilliği ve parti üyeliği Yargıtay tarafından düşürülen Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yerine kimin getirileceği tartışması yürütüldü.

YENİ KONGREYE KADAR DEMİRTAŞ VE KEMALBAY BAŞKAN

Toplantılarda, Yüksekdağ’ın parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından yerine, HDP’nin emek alanından sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Serpil Kemalbay’ın getirildiği öğrenildi. Yarın bitecek toplantının ardından yapılacak açıklama ile Kemalbay'ın eşbaşkanlığa getirildiğinin duyurulması bekleniyor.

Öte yandan Kemalbay ve tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kongre sürecine kadar partinin eş genel başkanlığını yürüteceği kararlaştırıldığı öğrenildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

'Yeni parti' tartışmasında söz sırası Deniz Baykal'da

SONRAKİ HABER

Bakan Bozdağ'dan 'FETÖ' açıklaması; 48 bin 636 kişi tutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...