05 Mayıs 2017 13:47

Gezi'de yaralanan Aydoğan'ın hesabı engellenmek isteniyor!

Gezi Direnişi sırasında polis tarafından bacağından vurulan Aydın Aydoğan'ın Twitter hesabının engellenmesi için BTK'ye başvuruldu.

Paylaş

2013’te Gezi Direnişi sırasında polisler tarafından bacağından vurularak yaralanan ve sonrasında hukuk mücadelesini sürdüren Aydın Aydoğan, 19 Nisan’da “Gezi sürecinde nasıl bir arada mücadele ettiysek Gezi ruhu ile mücadelemiz bir beden bulana kadar devam edecektir” tweeti attı. Bu tweet üzerine Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne tweetin kaldırılması ve hesabın engellenmesi talebiyle başvurdu.

Aynı zamanda Gezi Gazileri Dayanışma Platformu Sözcüsü de olan Aydın Aydoğan, karara bugün Bakırköy Adliyesi’nde itiraz etti. Aydoğan, “Bu tweetin nesi terörü övüyor? Nesi kamu düzenini bozuyor. Başkanlığın şimdi ne olduğunu daha iyi anlıyoruz.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Kendisine sosyal medyada defalarca hakaret edildiğini ve bunlara dair herhangi bir işlem yapılmadığını söyleyen Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aslında sosyal medyayı en iyi kullanan kendileri. Bunu da insanlara hakaret ederek yapıyorlar. Bunları her gün yaşıyorum. 3 yaşındaki çocuğum lösemi hastasıydı ve sosyal medyadan kan duyuruları yaptım. Ancak bu paylaşımlarımın altına sayısız küfürler, hakaretler yazıldı. Şimdi de attığım tweet nedeniyle bana baskı yapılıyor” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muş lalesini fotoğrafladılar

SONRAKİ HABER

Yonga Mobilya’da grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...